Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 113 (8337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lipsă de supraveghere

Un foc făcut pentru arderea unor resturi vegetale a provocat un uriaș incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un foc făcut pentru a arde deșeuri vegetale a provocat un adevărat dezastru. O gospodărie din satul Basarabi, comuna Preutești, a fost distrusă în totalitate, iar o alta a fost afectată parțial. Pentru stingerea flăcărilor s-a lucrat mai bine de două ore și a fost nevoie de 6 autospeciale ale Detașamentului de Pompieri Fălticeni și ale lucrătorilor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Preutești și Cornu Luncii. Faptul că aproape toate construcțiile erau din lemn a făcut și mai dificilă intervenția salvatorilor. Vântul puternic a fost un alt factor care a contribuit la propagarea rapidă a incendiului. La una din gospodării flăcările au distrus acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești (un adăpost de animale și două magazii) pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. La proprietatea învecinată au ars fânarul, pe aproximativ 15 metri pătrați, și circa 12 metri cubi de cherestea. Pompierii au salvat două locuințe, un tractor, un autoturism și alte bunuri din cele două gospodării. În acest context, pompierii spun că la incendiile de vegetație uscată sau la arderile resturilor vegetale, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar efort pentru a opri propagarea arderii este unul considerabil. ”În condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona care arde se află locuințe. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, pompierii militari suceveni fac apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un foc făcut pentru arderea unor resturi vegetale a provocat un uriaș incendiu.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un foc făcut pentru arderea unor resturi vegetale a provocat un uriaș incendiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei