Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 113 (8337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

15 mai - 15 iunie 2023

La Suceava a debutat Campania „Porți deschise în comunitate”, organizată de Protecția Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Suceava a debutat Campania „Porți deschise în comunitate”, eveniment organizat, în periada 15 mai – 15 iunie 2023, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

Campania este organizată în contextul prevenirii instituționalizării persoanelor adulte cu dizabilități și al urgentării procesului de dezinstituționalizare. Organizatorii își propun o serie de întâlniri zonale, la sediul centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități sau în proximitatea acestora, cu reprezentanții tuturor celor 114 primării, precum și cu autoritățile publice și private ce activează în acest domeniu.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a declarat că în cadrul acestor întâlniri vor avea loc o serie de discuții referitoare la modul în care vor fi implementate politicile publice propuse în cadrul „Strategiei naționale privind prevenirea instituționalizării persoanelor adulte cu dizabilități”, discuții legate de legislația aprobată în domeniul dezinstituționalizării, privind accelerarea procesului de dezinstituționalizare între anii  2022-2030, dar și oportunitățile care decurg din acest proces.

 

Liber la vizitare

Specialiștii în asistență socială vor vorbi în aceste zile și despre Legea privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie, lege care a fost votată și în Parlament, „având în vedere interpretările eronate ale prevederilor acestei legi”. Nu va fi neglijat nici un alt subiect de actualitate, acela privind integrarea în comunitate a cetățenilor ucraineni refugiați și problemele întâmpinate.

În cadrul acestei campanii, se va vizita și un centru privat de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, patronat de Fundația FARA.

Am aflat de la organizatori că în perioada 29 - 31 mai, serviciile pentru copii publice și private, precum și rețeaua de asistență maternală, „își deschid porțile”  pentru vizitatori, voluntari, colaboratori, dar și pentru rude, colegi și prieteni. Ziua Internațională a copilului, 1 Iunie, va prilejui tematica acestor acțiuni.

„Scopul acestei campanii a fost și rămâne acela de a oferi transparență serviciilor pe care le oferim, de a facilita schimburi de experiență, dar și de a implica societatea civilă în acțiunile și proiectele noastre. De la lansarea campaniei Porți deschise, în anul 2009, chiar și cu întreruperi de-a lungul anilor, interesul din partea comunității cu privire la ceea ce se întâmplă dincolo de porțile unui centru de copii sau adulți, precum și implicarea societății civile, au avut o evoluție ascendentă”, a completat Nadia Crețuleac.

 

Programul campaniei

Vă prezentăm calendarul întâlnirilor cu primăriile și vizitele în cadrul centrelor pentru adulții cu dizabilități, dar și în cadrul serviciilor pentru copiii din sistemul de protecție, în perioada 15 mai – 15 iunie 2023:

 

► 17.05.2023, ora 10:00 ►

Casa de Cultură din satul Părhăuți, comuna Todirești, cu vizitarea ulterioară a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna și a Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „O  Nouă Șansă” Todirești.

 

► 23.05.2023, ora 10:00 ►

Casa de Cultură din Fundu Moldovei, cu vizitarea ulterioară a Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Fundu Moldovei și a Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pojorâta.

 

► 24.05.2023, ora 10:00 ►

Casa de Cultură din comuna Mitocu Dragomirnei, cu vizitarea ulterioară a Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Mitocu Dragomirnei și a Locuinței Maxim Protejată Mitocu Dragomirnei.

 

► 29.05.2023, ora 10.30 ►

 Casa de tip familial „O nouă viață” Blijdorp Suceava

 

► 29.05.2023 ora 13.00►

Sevicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni

 

► 30.05.2023, ora 10.00 ►

Centrul Maternal Suceava

 

► 30.05.2023, între orele 10.30 și 12.30  ►

Aproximativ 70 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, din rețeaua de asistență maternală, vor avea o activitate ludică cu sprijinul unui animator, în curtea DGASPC Suceava

 

► 30.05.2023, ora 14.00 ► 

Centrul de tip familial „Preot Mihai Negrea” Vatra Dornei

 

► 31.05.2023, ora 11.00►

Casele de tip familial „Cireșarii” și „Prietenia” Solca, cu vizită din partea tinerilor de la Casa de tip familial „Universul copiilor” Rădăuți

 

►31.05.2023, ora 14.00 ►

Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului

 

► 01.06.2023, ora 11.00 ►

Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți

 

► 07.06.2023, ora 10:00 ►

Casa de Cultură Siret, cu  vizitarea ulterioară aCentrului de servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități  „O Nouă Viață” Siret și a Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „AMA DEUS” Siret.

 

► 13.06.2023, ora 9.30 ►

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, cu vizitarea ulterioară a centrului.

 

►13.06.2023, ora 12.00 ►

Centrul de Îngrijire și Asistență „Sf. Maria” Vadu Moldovei (FARA)

 

► 14.06.2023, ora 11:00 ►

Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane cu dizabilități Zvoriștea, cu vizitarea ulterioară a centrului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Suceava a debutat Campania „Porți deschise în comunitate”, organizată de Protecția Copilului.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Suceava a debutat Campania „Porți deschise în comunitate”, organizată de Protecția Copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei