Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 82 (8306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Ioan Stan anunță că fermierii care cresc bovine primesc de la stat 600 de euro/animal/an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că social-democrații au căutat mereu să găsească soluţii pentru problemele românilor, el precizând că în ceea ce privește sprijinul fermierilor români care cresc bovine, trebuie de spus că aceştia beneficiază de un sprijin total de peste 600 de euro/an/animal. Ioan Stan a spus că aceasta este o sumă reală, mai mare decât anumite cifre vehiculate public. Stan a explicat că acest sprijin financiar este format din ajutor național tranzitoriu carne – 66 euro/cap, sprijin cuplat zootehnic - 338 euro/cap, ecoschemă bunăstare vacă lapte – 100,18 euro/cap, ajutor de stat Ucraina – 73 euro/cap; registrul genealogic – 6,06 euro/cap; control producția de lapte – 16,16 euro/cap și motorina în zootehnie – 56 litri/cap – 18,45 euro.

„În acest context, problema fermierilor nu e sprijinul primit de la stat, ci că sunt obligați să vândă laptele către procesatori la un preț prea mic. În această privință Ministerul Agriculturii nu poate interveni pentru că pur și simplu nu e permis acest lucru. Prețul se formează pe piață în urma raportului dintre cerere și ofertă. Iar procesatorii au posibilitatea de a cumpăra lapte fără niciun fel de restricții din țări ale Uniunii Europene la un preț similar sau mai mic decât cel al fermierilor români”, a precizat liderul PSD Suceava.

El a adăugat că dacă au loc înțelegeri ilegale în piață, autoritatea competentă care trebuie să intervină în acest caz este Consiliul Concurenței. „În schimb, dacă se face speculă pentru a se obține profituri excesive, atunci trebuie intervenit printr-o reglementare în Parlament similară cu cele aplicate în domeniul energiei și în piața de carburanți, iar parlamentarii PSD vor lua măsuri în acest sens imediat ce se dovedeşte existenţa speculei”, a afirmat Ioan Stan. Pe de altă parte, el a făcut referire și la piaţa asigurărilor RCA, precizând că ASF, ca reglementator cu atribuții exclusive, are obligația să facă o analiză lucidă și să propună toate schimbările necesare în vederea prevenirii falimentelor în piața asigurărilor. „Cele 4 mari falimente din ultimii ani arată că structural ceva funcționează prost. În acest context, PSD avertizează ferm că nu înțelege să tolereze în niciun fel inacțiunea sau ineficiența instituțiilor cu atribuții în acest domeniu şi că incompentenţa lor nu trebuie defel decontată de către asiguraţii ce sunt obligați să suporte scumpirile unui produs pe care sunt obligați prin lege să-l cumpere”, a spus Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan anunță că fermierii care cresc bovine primesc de la stat 600 de euro/animal/an.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan anunță că fermierii care cresc bovine primesc de la stat 600 de euro/animal/an1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei