Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 82 (8306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Ediția a III-a

Festivalul de muzică și dans „Copil ca tine sunt și eu” a adunat circa 1300 de participanți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele lunii martie, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava a organizat Festivalul Județean de Muzică și Dans „Copil ca tine sunt și eu”, ediția a III-a, proiect ce urmărește promovarea drepturilor copilului prin artă – muzică și dans.

Evenimentul se adresează elevilor din ciclul preșcolar, primar și gimnazial, adunând în acest an aproximativ 1300 de participanți. Au participat elevi din tot județul Suceava (Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Milișăuți, Dumbrăveni etc.), dar și din țară. Pentru cei din afara județului a fost acceptată participarea online, din cauza distanței foarte mari (Constanța, Brașov, Sibiu, Oradea, Galați, Bacău, Iași, Zalău, București).

„În realizarea acestui proiect am pornit de la tema <Drepturilor Copilului>. Mi-am dorit ca toți elevii să descopere și să înțeleagă că sunt egali, că sunt la fel de importanți, de frumoși, la fel de apreciați, indiferent de școala în care învață, de profesorul care îi instruiește, de mediul urban sau rural în care își petrec timpul, de condițiile bune sau precare de care dispune familia. Cel mai bun liant între toate aceste drepturi ale copilului am considerat că este arta prin tot ceea ce înseamnă ea: muzică, voce, dans, pictură, cuvânt”, au transmis reprezentanții festivalului.

 

Danilevici Mara și Danilevici Maria au câștigat trofeul

Festivalul a avut două secțiuni: dansul și muzica (vocală și instrumentală).

”Prin muzică și dans, copiii au posibilitatea să conștientizeze că sunt egali, indiferent de școala și mediul în care învață, că arta promovează și stimulează creativitatea elevilor. Mulțumim tuturor participanților pentru momentele de calitate oferite și coordonatorilor care au reușit să valorifice talentele elevilor lor. Îi așteptăm cu drag și la edițiile următoare”, au mai transmis organizatorii.

Trofeul Festivalului – Concurs, cea mai importantă distincție, a fost acordat elevelor Danilevici Mara și Danilevici Maria, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, coordonator prof. Bobu Raluca. Premiul special al juriului a fost acordat elevului Prodan Iliuță Alex, de la Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți, coordonator prof. Păștean Camelia. Elevul provenit dintr-un mediu defavorizat a impresionat juriul cu vocea sa.

Parteneri în organizare au fost Primăria Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, Casa de Cultură a Studenților, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Palatul Copiilor, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”.

Sponsor a fost Fabrica de pâine „Mopan”.

Rezultatele festivalului sunt postate pe site-ul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, începând cu data  de 5 aprilie 2023

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de muzică și dans „Copil ca tine sunt și eu” a adunat circa 1300 de participanți.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul de muzică și dans „Copil ca tine sunt și eu” a adunat circa 1300 de participanți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei