Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 78 (8302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Noroc

Șoferul care a zburat cu mașina într-un canal cu apă fugea de autospeciala Poliției

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi polițiști ai Secției Rurale nr. 4 Gălănești s-au transformat în salvatori pentru un șofer care a zburat cu mașina într-un canal cu apă. Duminică seară, agentul principal Alexandru Irimescu și colegul său agentul Ștefan Tărâță se aflau în misiune de patrulare pe DJ 178C, la Bilca. La un moment dat s-au intersectat cu un autoturism care avea doar luminile de poziție aprinse. Au încercat să îl oprească, numai că șoferul a apăsat pedala de accelerație și a încercat să se facă nevăzut. După câteva sute de metri, șoferul nu a mai putut stăpâni volanul, iar mașina a intrat în canalul de evacuare a apei al unei microhidrocentrale. Pentru că debitul era suficient de mare, bărbatul de la volan nu reușea să ajungă la mal. În aceste condiții, polițiștii au smuls o creangă de copac și astfel au reușit să-l tragă la mal pe fugar. Acesta aproape intrase în hipotermie, motiv pentru care polițiștii i-au acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței pe care tot ei au chemat-o. Culmea, șoferul, un bărbat de 24 de ani, din Vicovu de Sus, avea permis și nu era nici băut și nici sub influența substanțelor psihoactive. Singurele nereguli descoperite au fost certificatul de înmatriculare suspendat și lipsa poliției RCA, motiv pentru care a fost amendat. Polițiștii au transmis că neoprirea la semnalele legale poate avea consecințe dintre cele mai grave.

”Deși mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cât se poate de clar și obiectiv, în continuare șoferi iresponsabili încalcă legea și pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporționalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic și potențialele consecințe tragice. Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire. Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferul care a zburat cu mașina într-un canal cu apă fugea de autospeciala Poliției.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferul care a zburat cu mașina într-un canal cu apă fugea de autospeciala Poliției0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei