Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 74 (8298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă DNA

Șpăgi de 300-2.000 de lei pentru a închide ochii la probleme pe linie de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puțin de 64 de percheziții au derulat procurorii Direcției Naționale Anticorupție Suceava în cursul zilei de miercuri într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupție pe linie de protecția mediului. Printre acestea se numără și 21 de instituții publice, cele mai multe din județul Botoșani. La audieri urmau să fie aduse 18 persoane, inclusiv șefi de instituții.

Perchezițiile de miercuri s-au derulat în trei județe, Botoșani, Iași și Suceava. Printre instituțiile vizate sunt Garda de Mediu și Agenția de Protecția Mediului, Sistemul de Gospodărire a Apelor, toate din Botoșani, precum și Apa Prut Bârlad. De asemenea, au fost ridicate documente de la 9 primării din județul Botoșani, printre care și cele din Darabani, Bucecea și Ștefănești.

Potrivit datelor de anchetă, reprezentanții instituțiilor abilitate să deruleze controale mergeau la primării și verificau dacă sunt gunoaie aruncate pe raza localităților respective. Pentru a nu da amenzi, sumele primite de cei veniți în control variau între 300 și 2.000 de lei. Faptele din acest dosar vizează infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție care au fost comise în perioada aprilie-octombrie 2022. Pe lângă instituții publice și persoane fizice, cercetări se fac și față de agenți economici, cei mai mulți tot din Botoșani. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șpăgi de 300-2.000 de lei pentru a închide ochii la probleme pe linie de mediu.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Șpăgi de 300-2.000 de lei pentru a închide ochii la probleme pe linie de mediu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei