Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 74 (8298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin financiar

Primăria Suceava plătește aproape 91.000 de lei pentru înlocuirea geamurilor și ușilor afectate de explozia de pe strada Tipografiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava va plăti de la bugetul local înlocuirea geamurilor de pe casa scării și a ușilor apartamentelor care au fost afectate de explozia de luni dimineață, în blocul de pe strada Tipografiei. Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, în conferință de presă, că suma necesară pentru remedierea pagubelor pe casa scării și înlocuirea ușilor celor 13 apartamente din bloc este de 77.367 de lei, iar pentru înlocuirea geamurilor și ușii apartamentului în care a avut loc explozia se va aloca suma de 13.507 lei. În total, sprijinul financiar acordat de administrația locală se ridică la 90.874 de lei. Lungu a mai spus că proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, în vârstă de peste 80 de ani, avea centrală termică, însă „prefera să se încălzească la aragaz, că e mai ieftin".

Cele mai mari pagube au fost pe casa scării, unde toate ușile și geamurile cu ramă metalică au fost distruse, la fel și cele 13 uși ale apartamentelor proprietate personală din acest imobil. Primarul a subliniat că atât în cazul exploziei de pe strada Rarău, din luna decembrie a anului trecut, cât și în cea de la începutul acestei săptămâni cauza nu au fost probleme la magistralele sau conductele de gaz metan, „ci neglijență din partea unor persoane în vârstă”. Ca urmare, a salutat înființarea unei comisii mixte, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care va face o verificare a racordurilor la gaz metan în locuințele din municipiul Suceava. De asemenea, vineri, la ora 11.00, primarul Ion Lungu, prefectul Alexandru Moldovan, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai furnizorului de gaz metan se vor întâlni la primărie cu  reprezentanții asociațiilor de proprietari. Scopul este de a atenționa asociațiile, ca „acolo unde sunt persoane în vârstă, persoane singure, să le mai instruiască în privința folosirii acestor aparate”. „Paradoxal, aici, unde a avut loc explozia, cetățeanul respectiv avea centrală proprie și totuși prefera să se încălzească de la aragaz, că e mai ieftin la aragaz decât consumul pe care îl face la centrala pe gaz metan. Avem probleme reale aici și e bine să se facă aceste verificări”, a declarat Lungu.

Primarul a mai spus că în ceea ce privește expertiza blocului afectat de pe strada Rarău, efectat de explozie, se prelungește durata expertizei deoarece specialiștii au fost la fața locului și au cerut un studiu tehnic de detaliu, care presupune minimum două dezveliri la fundație, șanțuri și foraj geotehnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava plătește aproape 91.000 de lei pentru înlocuirea geamurilor și ușilor afectate de explozia de pe strada Tipografiei.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primăria Suceava plătește aproape 91.000 de lei pentru înlocuirea geamurilor și ușilor afectate de explozia de pe strada Tipografiei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei