Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 74 (8298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stagiu de formare

Atelier inovator în domeniul benzii desenate, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se va organiza vineri, 31 martie, și sâmbătă, 1 aprilie 2023, atelierul de formare în domeniul benzii desenate animat de Mihai Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate. În cadrul acestui atelier inovator, formatorul va prezenta modalități prin care benzile desenate pot deveni un suport pentru acumularea de noi cunoștințe și pentru învățarea unei limbi străine.

Atelierul are loc în cadrul ediției a șasea a stagiului de formare „Primăvara Inovării Limbii Franceze (PIF)”, desfășurat sub titlul „Nouvelles pratiques de classe et enseignement du français” și organizat de Asociația română a profesorilor francofoni, Sucursala Suceava, în colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Alianța Franceză, Agenția Universitară a Francofoniei, Centrul de Reușită Universitară, Inspectoratul Școlar Județean.  Profesori din județele Suceava, Botoșani și Neamț, alături de experți internaționali specializați în didactica limbii franceze, reprezentanți ai unor instituții culturale și inspectorate școlare, dar și studenți ai Facultății de Litere și Științe ale Comunicării vor participa la acest eveniment hibrid, care își propune să abordeze și să supună spre dezbatere câteva strategii inovatoare de predare-învățare-evaluare a limbii franceze. Stagiul va conține șapte ateliere interactive animate de experți francofoni și o conferință susținută de cunoscutul profesor Thierry Gaillat de la Universitatea din Reunion.

Atelierul de formare în domeniul benzii desenate va fi urmat de o dublă lansare de romane grafice interactive traduse din limba română în limba franceză, și anume Momente din istorie. Volumul 1. Istoria comunismului în România. Începuturile și Momente din istorie. Volumul II. Revolta anticomunistă de la Brașov. 15 noiembrie 1987, volume publicate la Editura Fundației Culturale Memoria cu sprijinul Muzeului Ororilor Comunismului în România (MOCR). Traducerea textelor în limba franceză a fost realizată de o echipă de masteranzi de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava de la specializarea Teoria și practica traducerii, anul II, sub coordonarea lector univ. dr. Mariana Șovea, în cadrul unui proiect susținut de Alianța Franceză din Suceava, La Maison Roumaine din Paris șiFundația Culturală Memoria.

Mihai Ionuț Grăjdeanu este autor și profesor de benzi desenate, fondator al programului Banda Desenată Aplicată la Școală (BDAȘ). A demarat, în ultimii 11 ani, trei proiecte editoriale: Legendele Dacilor, Comics Didactic și BD Historia, o metodă de predare în școli. A inițiat și organizat o serie de Saloane și expoziții BD în diferite orașe din țară, a realizat un manual BD, dar și numeroase romane grafice, reviste și albume de bandă desenată. A inițiat, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în parteneriat cu Academia Olimpică, Olimpiada de Benzi Desenate, demers unic la nivel mondial, o competiție dedicată elevilor de școală și liceu, desfășurată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Activitățile din cadrul stagiului de formare se desfășoară sub semnul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, un partener constant al activităților și proiectelor francofone desfășurate în județul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atelier inovator în domeniul benzii desenate, la USV.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atelier inovator în domeniul benzii desenate, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei