Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 67 (8291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Siret

Paradoxul cartierului în care două investiții care depind una de alta țin în stare jalnică drumul de ani de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cartierul Pădureni din orașul Siret, zona cunoscută și ca intrarea în localitate dinspre Grămești, este de ani de zile la pământ din punct de vedere al infrastructurii, cu un drum care a fost și este în stare dezastruoasă. Paradoxal, aici nu este vorba numai de lipsă de fonduri, deși și asta a fost o problemă până acum 2-3 ani. Mai recent însă, Primăria Siret a accesat un proiect pentru modernizarea capitală a acestei intrări în localitate doar că tot aici, și tot intersectat cu drumul, și ACET are în derulare un amplu proiect de extindere a rețelei de apă și canal. 

Aparent numai de bine, doar că, în ordinea firească, drumul ar trebui să fie reparat și asfaltat după ce se extinde rețeaua de apă și canal. Asta pentru că rețeaua se intersectează cu drumul și nu ar fi deloc de dorit ca drumul să fie reparat și apoi iar stricat pentru montarea unor conducte.

Explicații vin din ambele părți, iar localnicii din Siret oscilează între a înjura pe toată lumea ori doar pe una dintre părți, în funcție de cum apreciază ei că se împarte dreptatea. Mai sunt și unii realmente resemnați și convinși că la ei la Pădureni nu va fi niciodată o șosea normală. 

 

Primarul din Siret explică faptul că stă de doi ani după ACET, iar în curând trebuie să înceapă obligatoriu modernizarea drumului 

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul din Siret, Adrian Popoiu, a declarat că pentru modernizarea acestui sector de drum pe raza orașului există fonduri europene, în cadrul unui proiect aprobat, care cuprinde modernizare drum prin lărgire și amenajare trotuare și piste pentru biciclele.

”Sunt deja doi ani de zile de când stăm după ACET, care lucrează la extinderea rețelei de apă și canal. Am purtat nenumărate discuții cu ei și le-am dat termen limită data de 15 aprilie. Nu au avut capacitatea de lucru necesară, dar sper totuși că se apropie cu lucrarea de final. Subliniez că noi trebuie să facem acest drum în acest an, termenul limită este 31 decembrie 2023. Fondurile există, trebuie să respectăm acest termen, deci trebuie să modernizăm drumul în următoarele luni, altă variantă nu avem!”, a declarat Adrian Popoiu.

Primarul din Siret spune că dacă ACET nu finalizează lucrarea va fi nevoit ca după data de 15 aprilie să intre cu șantierul de modernizare a drumului. Este însă o variată la care nimeni nu ar vrea să se ajungă pentru că ar fi absurd ca un drum abia modernizat să fie stricat din nou pentru lucrarea de extindere a rețelei de apă și canal.

Primarul a mai arătat că lucrarea efectivă de asfaltare și de lărgire a drumului nu va dura mai mult de câteva luni de zile, partea de șosea care aparține de Siret fiind de aproximativ 2 kilometri.  

Prin cartierul Pădureni se asigură accesul în Siret dinspre Zamostea-Grămești, dar și de la Suceava, circulând pe DN 29A Suceava -Dorohoi, drum de pe care se face la un moment dat la stânga spre Grămești-Siret. Varianta ar putea fi folosită mai mult pentru circulația de la Suceava spre Siret dacă nu ar exista această porțiune de câțiva kilometri aflată în stare foarte proastă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paradoxul cartierului în care două investiții care depind una de alta țin în stare jalnică drumul de ani de zile.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paradoxul cartierului în care două investiții care depind una de alta țin în stare jalnică drumul de ani de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei