Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 65 (8289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violența în familie

Aproape 500 de bărbați au încasat bătaie de la partenerele de viață în cursul unui singur an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violența în familie este un adevărat fenomen în județul Suceava. O dovedesc cifrele prezentate de polițiștii suceveni, conform cărora în cursul anului trecut au fost sesizate 1.929 de fapte prevăzute la legea pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Interesant este că mai mult de un sfert, mai exact 499 de victime, sunt bărbați. 777 de infracțiuni au fost sesizate la orașe, iar diferența de 1.152 în mediul rural. Cele mai multe fapte, 1369, s-au petrecut la domiciliu și 560 în spațiul public. Ca număr de victime, anul trecut au fost 2.038 de persoane care au avut nevoie de sprijinul polițiștilor, care au emis

265 de ordine provizorii de protecție.

Ultimele două cazuri de violență în familie s-au consemnat vineri. O femeie de 38 de ani, din Vicovu de Sus, a sunat la 112 și a reclamat că soțul ei, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a lovit-o. Deși femeia nu a făcut plângere penală împotriva soțului ei pentru săvârșirea vreunei infracțiuni, polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite s-a ajuns la concluzia că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale. În aceste condiții, a fost emis ordin de protecție împotriva bărbatului pentru o perioadă de 5 zile. În acest interval, soțul nu are voie să se apropie la distanță mai mică de 100 de metri față de femeie și copiii acestora. Mai mult, pentru că era agresiv, bărbatul a fost imobilizat de către polițiști și apoi transportat la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți.

În seara zilei de vineri, polițiștii din Vatra Dornei au fost sesizați de o femeie de 53 de ani din Dorna Candrenilor, aceasta reclamând faptul că soțul ei, de 60 de ani, a lovit-o. Și în acest caz s-a considerat că există risc pentru integritatea femeii, motiv pentru care împotriva soțului s-a emis ordin de protecție pentru o perioadă de 5 zile.      

Polițiștii au amintit că intervențiile la cazurile de violență domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităților de poliție de către persoanele implicate în actele de violență domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violență domestică sau de către alte persoane.

”În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Ei observă și adresează întrebări cu privire la starea fizică a persoanelor implicate și, dacă se impune, solicită intervenția echipelor medicale. Informează atât victima, cât și agresorul, cu privire la drepturile și obligațiile lor și măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situației de fapt. Cu ocazia intervenției, în vederea stabilirii existenței unui risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea persoanelor să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, polițiștii evaluează situația de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului ce cuprinde 21 de întrebări. Pe baza răspunsurilor se stabilește dacă există realmente riscul ca viața sau integritatea fizică a victimei să fie pusă în pericol. Față de agresor, polițistul, prin ordinul de protecție provizoriu, poate dispune și alte obligații sau interdicții, și anume: păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de reședință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliție a armelor deținute de acesta”, au menționat reprezentanții IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de bărbați au încasat bătaie de la partenerele de viață în cursul unui singur an.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 500 de bărbați au încasat bătaie de la partenerele de viață în cursul unui singur an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei