Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 59 (8283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flagrant la dare de mită

Un agent examinator de la ”Permise” a denunțat o candidată care i-a pus 100 de euro în dosar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ofițerii de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava au fost sesizați, vineri, 10 martie, de către lucrătorii de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava  cu privire la comiterea unei infracțiuni de dare de mită. Practic, o tentativă de dare de mită pe care agentul de poliție care examina a anunțat-o șefilor ierarhic superiori.

Agentul a fost planificat în ziua de vineri pentru examinarea unui număr de 14 candidați la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Ultimul dintre candidați, o tânără în vârstă de 18 ani,  i-a oferit acestuia 100 de euro pentru a-l determina astfel să o promoveze la proba respectivă.

Având în vedere sesizarea, polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au format o echipă operativă iar din autoturismul școală au fost ridicate două bancnote de 50 de euro. Tânăra introdusese bancnotele în dosarul de candidat, momentul oferirii fiind surprins și de camera video aflată în dotarea agentului examinator.

Procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de tânăra de 18 ani, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

Așadar, tânăra nu a obținut nici permisul de conducere și s-a mai ales și cu un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Cu certitudine, fenomenul mitei pentru permis s-a diminuat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava. Nu ne putem pronunța dacă în totalitate sau nu, încă faptul că sunt foarte greu de găsit polițiști sau jandarmi care să dorească să devină examinatori auto reprezintă un indiciu că în acest sector nu se mai ”fac” banii de altădată. Pentru ca tentația mitei să fie eliminată ar mai fi nevoie și ca salariile agenților examinatori să fie mărite, la ora actuală nefiind deloc atractive.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un agent examinator de la ”Permise” a denunțat o candidată care i-a pus 100 de euro în dosar.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un agent examinator de la ”Permise” a denunțat o candidată care i-a pus 100 de euro în dosar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei