Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 59 (8283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale trafic

Șoferi băuți și unul sub influența canabisului, prinși după controale nocturne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii rutieri au fost angrenați într-o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor produse pe fondul consumului de alcool sau droguri, de această dată și în timpul săptămânii, în intervalul 8-10 martie. Chiar dacă au fost mai puține cazuri, nu au lipsit nici în zilele de lucru cazurile de șoferi pericol public, băuți la volan ori, într-un caz, sub influența drogurilor.

Ca element de noutate, s-a încercat și o acțiune de prevenire, în paralel cu cea de control.    

”Acțiunea s-a desfășurat pe întreg teritoriul județului, având atât obiectivul de depistare a conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și obiectivul preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri.

Activitățile cu scop informativ-preventiv, desfășurate de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava, au implicat completarea unui chestionar, în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România. 

Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, rezultatele urmând să stea la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu”, a explicat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

Tânăr cu alcoolemie 0 dar pozitiv la canabis

Primul caz de conotație penală a fost înregistrat în seara zilei de 8 martie, în jurul orei 21:00, când polițiștii de la Vicovu de Sus au oprit pentru control, pe drumul județean din Straja, un autoturism condus de un localnic în vârstă de 25 de ani.

Șoferul avea un comportament suspect, astfel că a fost verificat cu etilotestul dar nu era băut.

S-a trecut apoi la verificarea cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta este pozitiv la canabis.

 Cu ocazia controlului autoturismului, la nivelul suportului de mână, polițiștii au identificat și un ambalaj din material plastic ce conținea o substanță ce prezenta caracteristici ale unei substanțe interzise. Ambalajul a fost ridicat pentru a fi expertizat.

Polițiștii de la Compartimentul Rutier Vicovu de Sus au deschis dosar penal privind comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Un echipaj care a urmărit o mașină a fost nevoit să încătușeze doi bărbați 

Un caz mai greu de gestionat pentru polițiști a fost cel din noaptea de vineri spre sâmbătă, când, aproape de miezul nopții, un echipaj de la Poliția Frasin a efectuat semnal de oprire unui autoturism care rula pe direcția Stulpicani-Frasin.

Șoferul nu a oprit și a mărit viteza de deplasare.  

După parcurgerea distanței de aproximativ 2 km, spre Frasin, șoferul s-a abătut pe un drum înfundat . Echipajul a ajuns din urmă autoturismul urmărit, constatând că în mașină erau mai mulți bărbați.

Cel de la volan, identificat ulterior în persoana unui tânăr de 34 de ani, din Stulpicani, a refuzat să colaboreze și a devenit recalcitrant când i s-a comunicat că îi va fi testată alcoolemia. Șoferul a refuzat și să se deplaseze la sediul Poliției Frasin, astfel că s-a intervenit în forță, pentru încătușare. În acel moment și unul dintre pasageri a devenit recalcitrant și a încercat să intervină. Ambii au fost încătușați și duși la sediul poliției, pentru verificări.

În cele din urmă, șoferul a suflat în etilotest, rezultând concentrația de 0,52 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul din Stulpicani și-a complicat și mai mult situația penală, refuzând recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Tot pe 10 martie, la ora 02:00 din noapte, un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți a luat urma unui Opel al cărui șofer a făcut o manevră bruscă, de evitare a poliției. Echipajul a plecat în urmărire și a blocat mașina pe strada Grănicerului.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Rădăuți, care avea concentrația de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferi băuți și unul sub influența canabisului, prinși după controale nocturne.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferi băuți și unul sub influența canabisului, prinși după controale nocturne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei