Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 59 (8283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Încercare de rezolvare cu vorba bună

Razie a polițiștilor la 24 de familii din Șcheia cu 34 de copii cu absențe masive de la școală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliția municipiului Suceava a pus în aplicare, vineri, 10 martie, o razie cu efective mărite în comuna Șcheia, acțiunea având o mulțime de direcții de acțiune, de la filtre în trafic la prevenirea delicvenței juvenile și a absenteismului școlar.

La acțiune au participat 43 de polițiști, o grupă de jandarmi dar și doi angajați ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava și 2 specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Suceava.

Atrage cel mai mult atenția partea legată de prevenirea delicvenței juvenile și a abandonului școlar.

Astfel, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, polițiștii au efectuat verificări la 24 familii, vizați fiind 36 minoridin aceste familiicare au fiecare peste 100 absențe nemotivate de la orele de curs.

Acțiunea a vizat în special familii din comunitatea romă.

Două familii considerate cu probleme deosebite au intrat în monitorizarea Direcției de Protecție a Copilului Suceava.  

Polițiștii le-au explicat părinților că există un articol în Codul Penal care pedepsește „împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu”

”Părintele sau persoana căreia i-a fost încredințat, potrivit legii, un minor și care, în mod nejustificat, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general obligatoriu se face vinovat de infracțiunea care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Pe aceeași temă au fost efectuate 9 activități educativ-preventive la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia și Școala Gimnazială „Nicolae Popinceanu” Mihoveni la care au participat 179 elevi.

După cum am arătat, razia a avut și alte obiective, fiind verificate sute de persoane și autovehicule.

Printre altele, polițiștii au efectuat verificări pe linia sistemelor de pază și pe linia respectării prevederilor Legii 333/2003, privind paza și protecția bunurilor, și acesta fiind un subiect sensibil la Șcheia.

În cadrul acțiunii rutiere au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP, RCA sau defecțiuni tehnice.  Tot în cadrul acțiunii au fost constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier.

Pe partea de mediu, polițiștii au acordat sprijin inspectorilor de la Garda de Mediu Suceava, care au verificat și depistat o persoană fizică care desfășura activități de dezmembrare autovehicule în spațiul public fără aviz de mediu și, evident, fără a respecta aceste norme. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razie a polițiștilor la 24 de familii din Șcheia cu 34 de copii cu absențe masive de la școală.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Razie a polițiștilor la 24 de familii din Șcheia cu 34 de copii cu absențe masive de la școală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei