Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 57 (8281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reclamație

Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada de Astronomie de la Câmpulung, lăsați fără premii de Ministerul Educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În toamna anului trecut, România a organizat prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului, municipiul Câmpulung Moldovenesc fiind gazda competiției.

Olimpiada a reunit echipaje din opt țări, iar România, în calitate de țară organizatoare, a participat cu 2 echipaje de elevi, în total 10 elevi.

Toți cei 10 elevi au fost medaliați, însă mama unuia dintre elevii participanți, din Baia Mare, care și-a adjudecat argintul, susține că doar jumătate dintre elevii români au primit și premii în bani.

Potrivit www.scoala9.ro, Elena Iercoșan, mama băiatului, consideră că autoritățile l-au discriminat pe copilul ei.

Școala9.ro informează că Andrei Iercoșan, băiatul din Baia Mare, și echipa lui au primit doar diplomele, nu și premiile în bani.

„Regula de organizare a olimpiadei este că o țară este reprezentată de câte o echipă formată din cinci copii. Însă, statul care organizează evenimentul are dreptul să invite o altă echipă de cinci. Așadar, Andrei și alți patru elevi au făcut parte din cea de-a doua echipă a României. Deși acest detaliu era cunoscut, nimeni nu le-a comunicat elevilor că acest statut va determina un tratament diferit din partea autorităților. De altfel, informația nu a apărut nicăieri”, menționează publicația.

Elena Iercoșan, mama băiatului, a depus un memoriu la Ministerul Educației prin care a solicitat explicații, solicitând lămuriri privind legea care prevede că doar o singură echipă de olimpici este premiată și nu toți cei care reprezintă România, indiferent dacă fac parte dintr-o echipă principală sau una secundară.

Ministerul Educației a răspuns că cele două echipe au avut statut diferit la olimpiadă: prima echipă a reprezentat România, iar a doua a avut statut de echipă-invitat a României, ministerul finanțând o singură echipă.

De cealaltă parte, contactați telefonic, organizatorii de la Suceava menționează că Ministerul Educației este responsabil de regulamentul competiției, regulament pe care profesorii însoțitori ai loturilor trebuie să-l facă cunoscut în rândul elevilor participanți.

„În cazul echipei invitate, regulamentul privind premierea și recompensarea acesteia este bine cunoscut de către profesorii care îi pregătesc pe elevi și care trebuie să-i informeze pe aceștia de toate aceste prevederi”, spun organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada de Astronomie de la Câmpulung, lăsați fără premii de Ministerul Educației.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada de Astronomie de la Câmpulung, lăsați fără premii de Ministerul Educației0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei