Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 54 (8278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centralizare

Opt clădiri școlare din județ au risc seismic II, potrivit listei actualizate a Ministerului Educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației a actualizat, pe 3 martie, lista clădirilor școlare aflate în risc seismic.

Potrivit centralizării, Grădinița din Deleni, din comuna Pârteștii de Jos, rămâne singura clădire școlară încadrată în clasa de risc seismic I. La grădinița din Deleni învățau 11 preșcolari, cu vârste între 3 și 6 ani, care între timp au fost mutați la liceul din comună, școala de centru.

De asemenea, alte opt clădiri aparținând unităților de învățământ din județ (cămine, săli de sport, săli de clasă sau laboratoare) au risc seismic II, însemnând căposibilitatea de prăbușire în caz de cutremur este redusă, dar un seism major ar putea afecta elementele de compartimentare, scările etc., fără a pune în pericol structura de rezistență.

Este vorba despre un corp de clădire și sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava, clădirea Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, un corp de clădire cu săli de clasă și laboratoare de la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni și patru clădiri ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului.

 

Zeci de corpuri de clădire în categoria III de risc seismic

În categoria III de risc seismic sunt câteva zeci de corpuri de clădire, săli de clasă, săli de sport sau cămine, în caz de cutremur acestea putând suferi avarii minore. Astfel, poate cădea tencuiala, pot apărea fisuri și crăpături la pereți, fără ca viața persoanelor aflate în clădire să fie pusă în pericol. 

În clasa de risc seismic III au fost încadrate:Școala Gimnazială Nr. 2 Baia (clădire cu săli de cursuri și laboratoare), Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal Bălăceana, Grădinițele cu Program Normal Nr. 2 și Nr. 3 Bilca, Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni (corp cu săli de curs și laboratoare), Grădinița cu Program Normal și Grădinița cu Program Prelungit Broșteni, Grădinițele cu Program Normal Nr. 1 și Nr. 2 Cotârgași, Școala Gimnazială „Ion Teodorescu” Cotârgași, Școala Primară Dârmoxa, Școala Gimnazială „Hatmanul Șendrea” Dolheștii Mari (corp cu săli de curs și laboratoare, unul dintre corpuri), Școala Gimnazială Dolheștii Mici, Școala Gimnazială Valea Bourei, Grădinița Specială Fălticeni (trei clădiri ale unității - cămin, săli de curs și altă destinație), Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni (corp cu săli de curs), Școala Gimnazială „Mitropolit Iacob Putneanul” Putna, Școala Gimnazială Gura Putnei, Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, Grădinița „Mugur de Brad” Solca, Grădinița și Școala Primară Racova, sala de sport a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” Suceava, cantina, sala de sport și o clădire cu săli de clase de la Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, GPN „Maria Montessori” Suceava, Grădinița „Pinocchio” Suceava, căminul Clubului Școlar Sportiv Vatra Dornei, grupuri sanitare și săli de curs de la Școala Postliceală Sanitară „Țara de Sus” Vatra Dornei.

Ministerul Educației a menționat că va actualiza săptămânal lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor școlare într-o clasă de risc seismic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt clădiri școlare din județ au risc seismic II, potrivit listei actualizate a Ministerului Educației.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt clădiri școlare din județ au risc seismic II, potrivit listei actualizate a Ministerului Educației0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei