Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 54 (8278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diplome DELF

Examen de atestare a competențelor în limba franceză, sub patronajul Institutului Francez Iași, la Colegiul „Petru Rareș”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava a organizat, sub patronajul Institutului Francez Iași, a 8-a sesiune de examene pentru obținerea certificatului de limbă franceză DELF, diplomă eliberată de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa, recunoscută la nivel internaţional.

Potrivit prof. Laurica Ciurari, coordonatoarea centrului de examinare de la Colegiul „Petru Rareș”, singurul din județ, la testare au participat 75 elevi, atât din liceul gazdă, dar și din județ și din Botoșani. Din partea Institutului Francez din Iași a asistat Anca Bucuci, delegat.

„Elevii au susținut, pe parcursul a două zile, patru probe ce corespund celor 4 competențe lingvistice, stipulate în Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi: A1, A2, B1, B2. Felicitări tuturor!”, a menționat prof. Ciurari.

Potrivit acesteia, examenul se organizează anual, diploma DELF oferindu-le o serie de avantaje celor ce o dețin, fiind recunoscută internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră.

De asemenea, elevii de clasa a VII-a sau a VIII-a care obțin certificarea se pot înscrie în clasele de liceu bilingve, fără a mai susține testarea de limbă, ci doar evaluarea națională.

Certificarea DELF (Diplôme Elémentaire de Langue Française) este o diplomă de limbă franceză creată şi eliberată de statul francez, reprezentând o validare a competențelor în limba franceză (înțelegere orală, înțelegere scrisă, exprimare orală, exprimare scrisă). De asemenea, nivelurile B1 şi B2 îi scutesc pe elevi de proba de competențe lingvistice, la limba franceză, pentru examenul de bacalaureat.

Certificatul reprezintă un avantaj suplimentar la angajare, un „pașaport” pentru studii în țările francofone.

În circa o lună de zile, colegiul sucevean va organiza festivitatea de acordare a acestor diplome celor care au promovat testarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examen de atestare a competențelor în limba franceză, sub patronajul Institutului Francez Iași, la Colegiul „Petru Rareș”.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Examen de atestare a competențelor în limba franceză, sub patronajul Institutului Francez Iași, la Colegiul „Petru Rareș”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei