Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 53 (8277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Performanță

Cătălin Alexandru Chifan, selectat cu filmul de animație „Mărul fermecat și calea spre Lumină” la un prestigios festival din Marea Britanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul plastic sucevean Cătălin Alexandru Chifana fost selectat oficial cu filmul de animație „Mărul fermecat și calea spre Lumină” la un prestigios festival de film din Marea Britanie. Este vorba de Festivalul de Film „Lift-Off Global Network” - Marea Britanie/Anglia-Pinewood Studios. Artistul, profesor doctor în arte vizuale la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a spus că este onorat să fie prezent cu filmul său de animație la acest festival, unde sunt selectate „elite” în acest domeniu.

Filmul de animație „The Enchanted Apple and The Way of Light”/„Mărul fermecat și calea spre Lumină”, realizat de artist împreună cu fiica sa Aida Claudia Chifan, în 2 ani și 4 luni, a primit deja, la începutul acestui an, Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animație la Makizhmithran International Film Festival - India 2023.

Artistul ne-a spus că un film de animație este mult mai greu de realizat decât un tablou, pentru că este mai complex. „Ce am realizat noi este un film de relaxare, care încearcă să vă transmită o stare de bine, mai ales în lumea agitată în care trăim. O tânără fetiță de 9 ani primește un măr de la o persoană necunoscută. Lucrurile se complică atunci când fetița află de la un Înger Alb că mărul a fost furat din Grădina Edenului. Astfel, fetița pornește într-o călătorie spre un tărâm necunoscut care îi va schimba destinul”, spune protagonistul filmului de animație, care speră ca publicul să placă acest film atunci când îl va lansa pe YouTube. De-a lungul anilor, Cătălin Alexandru Chifan a participat la numeroase expoziții de grup județene și naționale, dar a avut și mai multe expoziții personale. A participat la tabere și festivaluri de creație naționale și internaționale, a ilustrat mai multe cărți și a primit diferite premii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Alexandru Chifan, selectat cu filmul de animație „Mărul fermecat și calea spre Lumină” la un prestigios festival din Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cătălin Alexandru Chifan, selectat cu filmul de animație „Mărul fermecat și calea spre Lumină” la un prestigios festival din Marea Britanie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei