Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 50 (8274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Contract de 1,5 milioane de euro, pentru realizarea a 100 de insule ecologice digitalizate, semnat de primarul Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul de colectare a deșeurilor menajere din municipiul Suceava va fi îmbunătățit prin montarea de insule ecologice digitalizate în toate cartierele (pentru colectarea selectivă), precum și a două depozite de aport voluntar, pentru deșeuri voluminoase.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a semnat electronic contractul în valoare de 7.354.653,50 lei, echivalentul a 1.495.000 euro, pentru amenajarea a 100 de insule ecologice digitalizate.

”Am finalizat de semnat cele două contracte pe PNRR, pentru insule ecologice și cele două CAV-uri, depozite de aport voluntar, precum și contractul pe fonduri norvegiene, de închidere a gropii ecologice de la Ipotești. Contractul pentru realizarea a 100 de insule ecologice digitalizate pe bază de cartelă cu sistem antivandalism include și monitorizarea gradului de umplere și sistem de supraveghere video.

Montarea acestor insule ecologice digitalizate completează infrastructura de gestionare a deșeurilor în orașul nostru și reprezintă un pas înainte în gestionarea inteligentă a deșeurilor”, a precizat primarul Ion Lungu.

Din cele 100 insule aprobate, 45 de insule cu 5 containere sunt de 1,1 mc și 55 de insule cu 5 containere sunt de 2,5 mc.

Proiectul va fi implementat până la 31 decembrie 2024.

Insulele ecologice sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor, sunt prevăzute cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, fiind monitorizate permanent, printr-un sistem digital.

Modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor menajere din municipiul Suceava a fost făcută încă din 2019, prin amenajarea a 200 de platforme de colectare, 100 subterane și 100 supraterane, după un model finlandez.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contract de 1,5 milioane de euro, pentru realizarea a 100 de insule ecologice digitalizate, semnat de primarul Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contract de 1,5 milioane de euro, pentru realizarea a 100 de insule ecologice digitalizate, semnat de primarul Ion Lungu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei