Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 48 (8272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Consiliile județene Suceava și Botoșani au promovat la Târgul de Turism al României noua rută culturală „Pe urmele geniilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliile județene Suceava și Botoșani au promovat la ediția de anul acesta a Târgului de Turism al României noua rută culturală „Pe urmele geniilor”. Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat că noua rută culturală promovează obiective care au legătură cu viața și opera marilor compozitori Ciprian Porumbescu și George Enescu. „Este o rută cultural turistică ce face legătura între Stupca, actuala localitate Ciprian Porumbescu, locul unde îl regăsim pe marele compozitor cu muzeul memorial și casa memorială, și Liveni, localitatea lui George Enescu. Am discutat cu cei de la Botoșani și am convenit să discutăm această rută turistică și am ales acest moment având în vedere participarea la un târg de promovare turistică, în Anul Ciprian Porumbescu”, a spus Barbă.

El a spus că în acest an, pentru promovarea personalității marelui compozitor și marelui român Ciprian Porumbescu va fi inaugurată oficial și această rută cultural turistică acreditată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că în perioada următoare vor fi promovate mai multe obiective turistice din cele două județe care vor fi incluse în această rută culturală. „Ne propunem să avem obiectivele din Stupca și cele de la Liveni, dar nu numai. Vrem să să includem și o serie de obiective turistice din județul Suceava și Botoșani cum ar fi Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava cu biserica Sf. Gheorghe, monument UNESCO, iar în județul Botoșani, alături de casa memorială George Enescu vom avea centrul istoric din Botoșani, casa Ventura, memorialul Ipotești, cu casa memorială Mihai Eminescu, muzeul memorial George Enescu de la Dorohoi. Acestea se vor adăuga caselor memoriale ale compozitorului de la Liveni și Mihăileni”, a explicat vicepreședintele CJ Suceava. El a precizat că în perioada următoare vor fi identificate modalitățile de promovare pentru aceste obiective și vor fi evenimente comune organizate de consiliile județene Suceava și Botoșani. „Din discuțiile purtate cu oficialii din județul Botoșani, vom dezvolta mai multe evenimente culturale și turistice împreună, evenimente care se încadrează în programul Anului Ciprian Porumbescu”, a încheiat Niculai Barbă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliile județene Suceava și Botoșani au promovat la Târgul de Turism al României noua rută culturală „Pe urmele geniilor”.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliile județene Suceava și Botoșani au promovat la Târgul de Turism al României noua rută culturală „Pe urmele geniilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei