Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 48 (8272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare

Aproape 13.000 de elevi suceveni se pregătesc pentru simularea examenelor naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 13.000 de elevi din județ, din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, vor trece, în luna martie, prin focul simulărilor examenelor naţionale.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, primii care vor susține testarea sunt elevii de clasa a VIII-a, prima probă a simulării evaluării naționale - limba și literatura română - fiind programată pentru 20 martie.

Urmează proba la matematică pe 21 martie și proba scrisă la limba și literatura maternă, pe 22 martie. Pe 29 martie vor fi publicate rezultatele. 

Prof. Gabriel Matei, inspector școlar general adjunct, a menționat că „în județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise sunt înscriși 7.110 elevi. Organizarea și desfășurarea examenului vor avea loc în 162 centre de examen”.

Cât privește simularea probelor de la bacalaureat, „în județul Suceava, sunt înscriși 5.788 de elevi, dintre care 5.211 din clasa a XII-a și 577 din clasa a XIII-a seral și frecvență redusă. Organizarea și desfășurarea examenului vor avea loc în 41 de centre de examen”, informează prof. Gabriel Matei.

Examenul are următorul calendar: 27 martie – proba limba și literatura română; 28 martie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 29 martie – proba la alegere a profilului și specializării; 30 – proba la limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi publicate pe 6 aprilie.

 

Lucrările vor fi corectate de profesorii din școală

Inspectorul școlar adjunct Matei a mai menționat că evaluarea lucrărilor de la simulări se va face de către profesorii evaluatori din unitatea de învățământ.

„Rezultatele simulării se vor analiza la nivelul fiecărei clase prin:discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul fiecărei clase, ședințe cu părinții, dezbateri la nivelul consiliului profesoral etc. pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor, de exemplu planuri remediale, grafice de pregătire suplimentară etc”, a mai menționat acesta.

Camerele de supraveghere audio-video vor fi funcționale în toate  sălile din centrele de examen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 13.000 de elevi suceveni se pregătesc pentru simularea examenelor naționale.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 13.000 de elevi suceveni se pregătesc pentru simularea examenelor naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei