Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 46 (8270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Activități

În parohiile Protopopiatului Fălticeni se desfășoară proiectul „Şcoala de Duminică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, în luna decembrie a anului trecut a fost reactivat Proiectul catehetic „Şcoala de Duminică”, ce se adresează tuturor preoţilor şi profesorilor de religie din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

La începutul acestui an, proiectul „Şcoala de Duminică” s-a generalizat în protoieriile din Eparhie, ajungând şi în parohiile „Sfântul Nicolae” Unceşti, „Sfinţii Voievozi” Petia şi „Sfântul Vasile” Buneşti, din comuna Buneşti, Protopopiatul Fălticeni.

Despre activităţile cultural-catehetice desfăşurate în aceste parohii, PC părinte paroh Florin Grigorescu de la Parohia ”Sfântul Nicolae” Unceşti, organizatorul activităţilor duminicale de catehizare şi responsabil de catehizarea parohială în protopopiatul Fălticeni, a precizat: „În fiecare duminică, pe lângă slujba Paraclisului Maicii Domnului, copiii parohiilor noastre sunt invitaţi la meditaţii catehetice, răbdarea fiindu-le răsplătită cu bunătăţi pregătite de către gospodinele din parohie şi cu iconiţe, cărţi de rugăciuni şi alte materiale folositoare întâlnirilor catehetice, astfel încât nimeni să nu plece spre casă fără un mic dar primit de la bisericii”.

Tinerii şi copiii de la Parohia Petia sunt coordonaţi de către preot dr. Constantin Tudose, cei de la Parohia Buneşti de preotul Ioan Roşu, iar cei de la Unceşti sunt coordonaţi de preotul Florin Grigorescu, împreună cu profesoarele Ana Ciocîrlan, Florentina Dimitriu, Elisabeta Dolcean şi Florentina Onea. La bisericile din satele comunei copiii şi tinerii se roagă împreună cu cei care îi îndrumă în această activitate, învăţă împreună şi petrec timpul liber frumos, sprijinindu-se unii pe ceilalţi „prin bucuria comuniunii şi a îmbogăţirii duhovniceşti”, după cum a spus preotul Florin Grigorescu.

 

Proiecte catehetice în cadrul ”Şcolii de Duminică”

În primele luni ale anului 2023, la Biserica din Unceşti au fost organizate întâlniri duminicale în cadrul Proiectului Eparhial al Şcolii de Duminică, prilej cu care au fost prezentate mai multe teme biblice legate de contextul liturgic (Botezul Domnului, Întâmpinarea Domnului), s-a discutat despre Sfinţenie – chemare şi ideal creştin, accentuând modelul de viaţă al Sfântului Ioan Botezătorul, al Sfinţilor Trei Ierarhi, al Sfântului Haralambie, al Sfântului Teodor Stratilat, sfinţi care au fost sărbătoriţi în aceste zile, în Biserica Ortodoxă.

„Deşi vremea a fost cam friguroasă în aceste două luni de început de an, ne-am luat inima-n dinţi şi ne-am făcut curaj în fiecare duminică, pentru a veni la biserică şi a ne bucura laolaltă de puţina zăpadă şi de fulgii mari de nea, de activităţile catehetice din biserică prin care îl redescoperim pe Dumnezeu. Slava Bunului Dumnezeu pentru toate!”, a precizat preotul Florin Grigorescu.

„Ne bucurăm pentru faptul că în perioada imediat următoare au fost programate alte proiecte catehetice în cadrul Şcolii de Duminică, implicându-se în acest proiect şi alte parohii din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuților. Prin aceste întâlniri catehetice duminicale, avem încredinţarea că tinerii şi copiii bisericii noastre se vor apropia tot mai mult de frumuseţea vieții duhovniceşti propovăduită de către Sfintele Evanghelii”, ne-a asigurat prof. Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În parohiile Protopopiatului Fălticeni se desfășoară proiectul „Şcoala de Duminică”.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În parohiile Protopopiatului Fălticeni se desfășoară proiectul „Şcoala de Duminică”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei