Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 41 (8265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Transplant de organe

Fetița decedată în accidentul feroviar de la Salcea, înger salvator pentru doi bolnavi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anastasia, fetița decedată în urma cumplitului accident în care o mașină a fost lovită în plin de un tren, între Salcea și Prelipca, a salvat alte două vieți. În ciuda durerii fără margini, tatăl micuței a găsit puterea să își dea acordul pentru a-i fi prelevate organele, iar specialiștii au început o cursă contracronometru. Doi bolnavi, o fetiță de 11 ani și un tânăr de 23 de ani, aflați pe listele de așteptare pentru un transplant, au primit o nouă șansă la viață.

Ficatul micuței de trei ani a fost trimis la Spitalul „Grigore Alexandrescu” București, unde a fost transplantat cu succes la o fetiță de 11 ani care suferea de o boală genetică rară depistată când avea doar 1 an, în urma căreia pacienta a ajuns la ciroză și insuficiență hepatică.Rinichii au fost prelevați în bloc și au ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, din Iași, unde au fost transplantați la un tânăr de 23 de ani.Ambele intervenții au decurs bine, pacienții fiind stabili.„A alege să dăruieşti speranţă din suferinţă este un gest nepreţuit, o dovadă de iubire şi generozitate imensă. (…)

Cum poţi mulţumi vreodată suficient unui astfel de om care a reuşit, în cel mai dureros moment, să găsească puterea de a dărui altor părinţi bucuria să-şi vadă copiii trăind? Când destinul loveşte pe neaşteptate cu o asemenea suferinţă, a dărui altor semeni o rază de speranţă devine un gest divin, un simbol al umanităţii în forma sa cea mai pură”, a transmis Agenția Națională de Transplant.

 

Intervențiile de transplant au fost realizate cu succes, evoluţia pacienţilor fiind una bună

Potrivit Agenției, misiunea delicată a fost iniţial pe umerii echipei de la Terapie Intensivă și de coordonare a spitalului din Suceava, dr. Lavinia Ștreangă și dr. Ruslan Gorceag, alături de coordonatorul regional de transplant - dr. Raluca Neagu Movilă.Efortul lor a fost preluat apoi de echipele de prelevare. Împreună au format o echipă care a făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar.

Ficatul a fost prelevat de echipa Institutului Clinic Fundeni, iar echipa chirurgicală a Spitalului Clinic “Dr. C.I. Parhon” Iași a realizat intervenţia de prelevare a rinichilor.„Datorită acestui înger, la Spitalul Clinic , un alt copil de 11 ani, aflat în mare suferinţă, a primit şansa la viaţă prin transplant hepatic”, a informat Agenția Națională de Transplant. Este primul transplant hepatic realizat în cadrul acestei unități sanitare de la obținerea acreditării, în colaborare cu specialiștii Institutului Clinic Fundeni.

Intervenţia complexă, care a durat 8 ore, a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi a Spitalului ”Grigore Alexandrescu”.

De cealaltă parte, la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, un tânăr în suferinţă, aflat pe listele de aşteptare, a primit şansa la viaţă prin transplant, fiindu-i transplantaţi ambii rinichi ai donatorului. Intervenţia de transplant a fost realizată de echipa de chirurgi dr. Cornel Moroşanu, dr. Adelina Miron, dr. Cătălin Constandache.Toate intervenţiile de transplant au fost realizate cu succes, evoluţia pacienţilor fiind una bună. 

 

Anastasia a decedat vineri seară

„Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate pentru profesionalismul lor, care au făcut ca gestul unei familii zdrobite de durere să nu fi fost în zadar. Transmitem din suflet sincere condoleanţe familiei greu încercate şi ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa deciziei pe care a luat-o. Sperăm că vor găsi o minimă alinare la gândul că o parte din îngeraşul lor a salvat alte vieți”, a transmis Agenția Națională de Transplant. Reamintim că Anastasia, micuța de trei ani, grav rănită în urma accidentului feroviar, între Salcea și Prelipca, a încetat din viață vineri seară, în jurul orei 20:00. Micuța era internată în secția de Neurochirurgie, la Terapie Intensivă, cu traumatism cranio-cerebral grav și politraumatisme. Starea fratele său mai mic, care se afla alături de aceasta pe bancheta din spate, este bună.

Accidentul a avut loc luni, 13 februarie.Cele două femei, care erau pe locurile din față, au murit pe loc în urma impactului. În față se aflau mama celor doi copii, în vârstă de 30 de ani, și mătușa acesteia.

Tatăl fetiței va fi propus pentru a primi titlul de cetățean de onoare

Duminică, primarul din Salcea, Ezekiel Belțic, a transmis că tatăl fetiței va fi propus pentru a primi titlul de cetățean de onoare al orașului.

"Având în vedere gestul nobil și iubirea necondiționată față de semeni a domnului L. dovedită și în zile de durere și de suferință imensă, zile în care a trebuit să se despartă vremelnic de preaiubita lui soție Andreea și de scumpa lui fată Anastasia, în semn de recunoștință și de apreciere voi propune Consiliului Local acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului Salcea domnului L.G. întrucât a fost de acord cu donarea ficatului și a rinichilor fetei dumnealui pentru salvarea a altor două vieți.

Prin harul lui Dumnezeu și datorită deciziei dumnealui, o fată de 11 ani și un tânăr de 23 de ani au șansă la viață.Totodată voi propune Consiliului Local acordarea unui sprijin financiar pentru acoperirea nevoilor din perioada următoare și vom fi în continuare alături și de această familie", a menționat primarul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetița decedată în accidentul feroviar de la Salcea, înger salvator pentru doi bolnavi.
 Vizualizări articol: 1743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Fetița decedată în accidentul feroviar de la Salcea, înger salvator pentru doi bolnavi4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei