Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 36 (8260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Tragedie cumplită

Două femei, sfârtecate într-o mașină lovită de tren. Rugăciunile se îndreaptă spre cei doi copii care se aflau pe bancheta din spate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident groaznic s-a petrecut ieri la trecerea la nivel cu calea ferată dintre Salcea și Prelipca, o zonă în care trenurile circulă cu viteză mare, de peste 100 de kilometri la oră. Două femei au murit pe loc în mașina lovită în plin de un tren care circula spre Suceava, în timp ce doi copii, pasageri în autoturism, au supraviețuit impactului și se aflau ieri după-amiază la Spitalul Județean Suceava.

O fetiță în vârstă de 3 ani era în stare foarte gravă, iar fratele ei, un băiat cu vârsta sub 2 ani, era în stare stabilă, dar avea o fractură și era monitorizat îndeaproape.

Trecerea la nivel cu calea ferată nu este prevăzută cu bariere, dar are sisteme acustice și luminoase care sunt pornite după ce trenurile pleacă din stațiile Verești, respectiv Suceava.

Este o zonă în care trenurile circulă cu peste 100 de kilometri la oră și unde sistemele sonore de avertizare ar trebui respectate cu sfințenie.

 

Scenele de coșmar văzute de șeful de tren și de pasageri

În jurul orei 12.45, autoturismul Audi în care se aflau cele două femei și cei doi copii a fost lovit în plin de trenul InterRegio care circula de la București spre Suceava.

Conducătoarea auto circula pe sensul dinspre Salcea spre Văratec și pur și simplu a intrat cu mașina în fața trenului care venea în mare viteză din stânga ei. Ce s-a întâmplat în mașină și de ce nu a oprit șoferița nu se va ști probabil niciodată. Trenul venea cu mare viteză și nu a fost timp din păcate de nici o reacție din partea celei de la volan, cu atât mai puțin din partea mecanicului de locomotivă.

 

 

”Eram în tren, deodată mecanicul a frânat, s-a auzit o bubuitură, iar trenul a oprit. Mecanicul mi-a comunicat că a prins o mașină în pasaj. Trenul avea undeva la 110-120 kilometri la oră, este o zonă de viteză mare între Văratec și Suceava”, a declarat șeful de tren

El a descris scenele de coșmar pe care le-a văzut: „Am văzut un copilaș mai mare care nu mai mișca și un copilaș mic în căruț, care țipa. L-au scos băieții de pe margine de aici. În mașină mai erau, în față, două femei decedate”.

La cum s-a produs accidentul pare probabil ca tânăra mamă de la volan pur și simplu să nu fi realizat că a intrat în gabaritul căii ferate. Aceasta era localnică, locuia chiar foarte aproape de calea ferată, prin urmare nu se pune problema să nu fi știut cum circulă trenul pe acolo și cât de mare este pericolul.   

 

 

Cei doi copii ar fi fost proiectați din mașină

Locomotiva a intrat în plin în partea din față a mașinii. Autoturismul a fost târât în jur de 200 de metri, oprindu-se într-un stâlp de beton.

Pompierii militari de la Suceava au găsit scene de coșmar la fața locului. Cele două femei din față erau prinse între fiare, sfârtecate, cu leziuni incompatibile cu viață.

Pompierii militari spun că cei doi copii au fost proiectați în afara mașinii, fiind găsiți la aproximativ 40 de metri de autoturism.

Pare totuși puțin probabil ca cei doi copii să fi ajuns până la o asemenea distanță și să fi supraviețuit. Este posibil să fi fost mutați de primii martori care au ajuns la fața locului.

 

Cauza accidentului este clară pentru polițiști

Andreia Grigorean, fostă Gherasim, în vârstă de 29 de ani, mama celor doi copilași, se afla la volanul mașinii. Ea a murit pe loc, la fel și mătușa acesteia, Maria Revnic, în vârstă de 60 de ani.

”Din primele verificări s-a stabilit că femeia de la volan nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind surprinsă și lovită de trenul București - Suceava. Cercetările sunt preluate de către Serviciul Rutier, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

 

Starea celor doi copii, ieri după-amiază

Luni după-amiază, la ora 16.00, cei doi copii erau în viață. Fetița era în stare foarte gravă, în timp ce băiețelul era stabil.

Conform datelor valabile în jurul orei 15.30, fetița este în comă, politraumatizată, cu traumatism cranio-cerebral grav. Fetița a intrat la un moment dat în stop cardio-respirator, fiind resuscitată în Unitatea de Primiri Urgențe Suceava. Fetița este internată pe secția de Neurochirurgie, în ATI.  

Băiețelul care are până în vârsta de 2 ani este policontuzionat, dar stabil, cu o fractură de gambă dreapta, internat pe Secția de Chirurgie Infantilă.

 

Solicitări scrise privind amplasarea de bariere la această trecere

Primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, a declarat pentru Monitorul de Suceava că sunt adrese scrise înaintate către Regionala CFR Iași încă din anul 2021 în care se solicită montarea de bariere la această trecere la nivel cu calea ferată. Argumentele sunt legate de riscul ridicat, pe de o parte având în vedere regimul de circulație al trenurilor, iar pe de altă parte traficul auto în creștere dintre Salcea și Prelipca.

De altfel, între Suceava și halta Văratec sunt mai multe astfel de treceri doar semnalizate sonor, iar riscul de accidente este ridicat. Tragediile nu s-ar petrece dacă toată lumea ar respecta semnalele acustice și luminoase, dar pe de altă parte evident că barierele coborâte ar putea avertiza mult mai eficient șoferii și ar putea salva vieți.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două femei, sfârtecate într-o mașină lovită de tren. Rugăciunile se îndreaptă spre cei doi copii care se aflau pe bancheta din spate.
 Vizualizări articol: 6137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două femei, sfârtecate într-o mașină lovită de tren. Rugăciunile se îndreaptă spre cei doi copii care se aflau pe bancheta din spate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei