Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 33 (8257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Bursier

Un elev al Colegiului de Artă va fi sprijinit și promovat de Fundația Regală Margareta a României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava face parte din noua generație de bursieri ai Fundației Regale Margareta a României.

Iulian Adrian Georgescu are 16 ani, este în clasa a X-a, la arte plastice și decorative, fiind îndrumat de profesorii Cătălin Luca și Irinel Chișcă, diriginte Raluca Schipor Baban.

Alături de alți tineri talentați din țară, elevul va primi, pe parcursul unui an calendaristic, sprijin pentru a urma și a dezvolta o carieră artistică, va primi o bursă pentru achiziţionarea materialelor şi a instrumentelor necesare, va participa la stagii de mentorat și va avea oportunități de promovare a talentului său prin evenimente organizate de Fundație. 

Iulian Georgescu provine dintr-o familie monoparentală și mai are o soră care este înscrisă tot la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, în clasa a XI-a.

„Doamna dirigintă mi-a spus despre acest program și m-am înscris chiar pe ultima sută de metri. Am trimis două portofolii cu lucrări, unul online, iar cel de-al doilea l-am prezentat fizic la București. Am trimis lucrări realizate în mai multe tehnici – acrilic, eboșare, acuarelă, desen grafic, creion, tehnici mixte. Cred că dintre toate prefer grafica, dar și acrilic, pentru că e vorba de culoare, transmite mult. Cât privește temele abordate, depinde de starea mea, dar abordez cam orice, de la portrete, la peisaje sau lucrări abstracte. Sunt foarte fericit că fac parte din acest program, știu că vor fi o serie de evenimente la care vom participa, vizite în studiourile unor artiști români, e o oportunitate extraordinară de a mă dezvolta și de a evolua”, a menționat tânărul artist. 

 

30 de tineri selectați din toată țara

Programul de burse demarat de Fundația Regală Margareta a României cuprinde, în acest an, numele a 30 de tineri talentați.

Inițial, 144 de tineri muzicieni și artiști vizuali cu vârste între 14 și 24 de ani, elevi și studenți la instituțiile de învățământ vocațional din toată țara, care provin din familii cu venituri modeste, și-au exprimat, pe parcursul lunii noiembrie a anului trecut, intenția de a deveni bursieri. Procesul de selecție a constat în analiza dosarelor depuse, selecția candidaților de către juriul de specialitate și anchete sociale. În funcție de talentul și potențialul artistic demonstrate, membrii juriului celei de-a 15-a ediții a selecției Tinere Talente i-au desemnat pe cei mai buni 30 de candidați.

„Acum, vor putea să își conceapă și să își urmeze propriile idei artistice prin implicarea și susținerea unor artiști consacrați și a multor oameni cu viziune, resurse și dragoste pentru artă. (…) 15 muzicieni și 15 artiști vizuali, aflați la începutul drumului artistic, vor primi, pe parcursul unui an calendaristic, sprijin pentru a urma și a dezvolta o carieră artistică, prin acordarea de burse individuale, în valoare de până la 2000 euro, prin sesiuni de mentorat și stagii de masterclass intergeneraționale, precum și oportunități de promovare a talentului lor artistic prin evenimente organizate de Fundație și parteneri ai programului. Cei 30 de tineri talentați care au vârste cuprinse între 14 și 24 de ani studiază la licee și universități de arte și muzică din București, Iași, Suceava, Galați, Cluj-Napoca, Târgu Mureș”, informează reprezentanții Fundației. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului de Artă va fi sprijinit și promovat de Fundația Regală Margareta a României.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Un elev al Colegiului de Artă va fi sprijinit și promovat de Fundația Regală Margareta a României3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei