Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 29 (8253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Tehnică și inovație

Aur în Coreea de Sud, la Campionatul Internațional de Robotică, pentru un elev sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Echipa națională de robotică a României, AutoVortex, din care face parte și elevul sucevean Adrian Hănțăscu, a fost medaliată cu aur la Campionatul Internațional de Robotică din Coreea de Sud, de la finele săptămânii trecute.

„Gold in Korea! AutoVortex reușește performanța de a obține locul 1 după meciurile de calificare, cel mai ridicat punctaj cumulat și premiul special pentru programare la Campionatul Internațional de Robotică din Coreea de Sud. Hai ROMÂNIA!”, a transmis coordonatorul echipajului, universitarul Ionuț Panea.

În competiție au intrat cele mai puternice echipe de robotică din zona asiatică, România concurând cu un robot extrem de avansat și bine antrenat.

Adrian Hănțăscu este în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, iar de un an face parte din echipa AutoVortex.

Este pasionat de robotică, de tehnologie, de inovație.

Adolescentul este din Zamostea, iar microbul roboticii l-a luat de la fratele lui mai mare, Alex, actualmente student, cu preocupări temeinice în acest domeniu.
Încă de la primul concurs internațional la care a participat, în Libia, de la începutul anului trecut, Adrian a fost desemnat să conducă robotul AutoVortex.

S-a descurcat excelent, echipa sa și-a adjudecat locul I, iar de atunci, Adrian conduce robotul AutoVortex în toate competițiile la care participă.

În Coreea de Sud, echipa AutoVortex a reușit încă o dată să se impună ca o putere mondială în robotică, după ce în ultimii ani și-a adjudecat premii valoroase la cele mai importante confruntări din acest domeniu, din SUA, Rusia, Dubai etc.

„După multe săptămâni de muncă, am câştigat şi în Coreea de Sud”, a transmis elevul sucevean.

Robotul prezentat în Coreea - „RoboWave” – și-a adjudecat locul 1 la secțiunea Control Award, premiu care „este acordat echipelor care au implementat sisteme inteligente și eficiente pe robot prin intermediul programării, în timpul perioadei autonome a robotului și de control manual”, explică un membru AutoVortex.

 

Face săptămânal naveta la Bucureşti pentru a se pregăti

Din echipa națională de robotică a României fac parte mai mulți elevi de liceu, marea lor majoritate fiind din București, de la licee consacrate.
Pentru a se pregăti alături de colegii săi, adolescentul sucevean face săptămânal drumul Suceava – București și retur.
În viitor, i-ar plăcea să studieze ori în Danemarca, ori în State, unde, pe baza rezultatelor de până acum, ar putea primi o bursă de studiu, iar cât privește viitorul ceva mai îndepărtat, și-ar dori să fie antreprenor și să implice și partea de robotică în activitatea sa.



 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aur în Coreea de Sud, la Campionatul Internațional de Robotică, pentru un elev sucevean.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Aur în Coreea de Sud, la Campionatul Internațional de Robotică, pentru un elev sucevean4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei