Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 25 (8249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Parlamentarii AUR de Suceava vor iniția un proiect de lege pentru susținerea gospodăriei țărănești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR de Suceava au anunțat că în noua sesiune parlamentară vor iniția un proiect de lege pentru susținerea gospodăriei țărănești. Deputații AUR Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa vor depune Legea Gospodăriei Țărănești, care instituie un registru de înregistrare a gospodăriilor țărănești la primării în vederea susținerii și dezvoltării acestora. În susținerea acestei inițiative, cei trei parlamentari AUR au arătat că populația rurală reprezintă 46% din populația totală a României, iar populația activă din mediul rural este de 44%.

„Gospodăriei țărănești tradiționale îi sunt specifice preponderent exploatațiile agricole fără personalitate juridică, de tip gospodărie individuală, unele din acestea dezvoltate ulterior prin exploatații reprezentate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, toate fără personalitate juridică, toate acestea având nevoie de sprijin pentru a supraviețui în continuare”, au transmis parlamentarii AUR de Suceava.

Aceștia au arătat că noua lege ar urma să stabilească un sistem clar de facilități pentru dezvoltarea gospodăriilor țărănești. În proiect se arată că dacă această lege ar fi aprobată, gospodăria țărănească ar urma să beneficieze de o primă de înregistrare stabilită prin hotărâre de guvern. De asemenea, gospodăriile țărănești care s-ar asocia în mod liber ar urma să beneficieze de o primă pentru fiecare membru asociat, pentru cei care aduc împreună minimum 50 hectare de teren. În opinia parlamentarilor AUR de Suceava, Gospodăriile Țărănești Asociate care înființează depozite agricole cu o capacitate de minimum 50 de hectare de teren vor primi o primă de înregistrare a depozitului agricol și vor avea acces la credite garantate de Statul Român cu o dobândă subvenționată până la nivelul de 2%, restul costurilor urmând să fie asigurate de stat printr-un program național de garantare aprobat de Guvern. De asemenea, în viziunea parlamentarilor AUR de Suceava, Gospodăriile Țărănești și Gospodăriile Țărănești Asociate vor avea acces la asigurarea recoltelor, iar 50% din primele de asigurare vor fi subvenționate de Statul Român prin program național de finanțare a asigurărilor gospodăriilor țărănești aprobat tot de Guvern. Cei trei parlamentari AUR de Suceava vor ca toate Gospodăriile Țărănești și Gospodăriile Țărănești Asociate să aibă acces la irigații în baza unui plan adoptat de Statul Român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR de Suceava vor iniția un proiect de lege pentru susținerea gospodăriei țărănești.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii AUR de Suceava vor iniția un proiect de lege pentru susținerea gospodăriei țărănești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei