Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 14 (8238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Film

Documentarul „România sălbatică”, la cinematograful din Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filmul documentar „România sălbatică”, scenariul și regia Dan Dinu, care face parte din cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din România, va rula joi, 19 ianuarie, de la ora 17.00, la cinematograful din cadrul Casei Municipale de Cultură Rădăuți. Proiectul „România sălbatică” (fotografie și film documentar) a fost inițiat în anul 2010 de către fotograful Dan Dinu, Cosmin Dumitrache alăturându-i-se în anul 2012.

Realizarea proiectului a presupus peste 450 de zile petrecute în teren și peste 90 de deplasări, ce au însumat peste 45.000 kilometri parcurși cu mașina și sute de kilometri străbătuți pe jos, sute de fotografii și ore de filmare, realizate în cadrul celor 28 de arii naturale protejate din țară. Începând cu anul 2018, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au lucrat exclusiv pentru acest film documentar care prezintă natura țării noastre așa cum nu s-a mai făcut până acum, iar premiera mondială a filmului a avut loc pe 30 iulie 2022 la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a primit Premiul Publicului, înregistrând cel mai mare număr de spectatori din cadrul festivalului, în total peste 3500 de persoane care au participat la cele patru proiecții. 

Proiecția filmului „România sălbatică” va avea loc în cadrul proiectului Sunet, Spirit și Culoare, proiect cultural finanțat de către Ministerul Culturii, organizat de către Casa de Cultură a municipiului Rădăuți și Primăria municipiului Rădăuți, în parteneriat cu Asociația Klavier Art, Școala Gimnazială Regina Elisabeta Rădăuți, Colegiul Tehnic Rădăuți, Colegiul Național "Eudoxiu Hurmuzachi" și SC Dans Aliment. Conform coordonatorului de proiect, Ovidiu Foca, accesul la film este gratuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Documentarul „România sălbatică”, la cinematograful din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Documentarul „România sălbatică”, la cinematograful din Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei