Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 14 (8238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anul trecut

41 de copii ucraineni fugiți din calea războiului au beneficiat de servicii de tip rezidențial, oferite de Protecția Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

41 de copii ucraineni fugiți din calea războiului au beneficiat anul trecut de măsuri speciale de protecție în servicii de tip rezidențial, oferite de Protecția Copilului Suceava. Am aflat de la reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava că de la începutul conflictului armat, din februarie 2022, personalul Protecției Copilului a asigurat permanența la Vama Siret, pentru a identifica nevoile refugiaților și a asigura accesul la serviciile de care aceștia au nevoie.

În colaborare cu UNICEF România, la Vama Siret a fost instalat un cort (Blue Dot), dotat cu toate cele necesare: încălzire, internet, logistică, pe toată perioada activării în Vamă, în care specialiști UNICEF, împreună cu asistenți sociali și psihologi voluntari din cadrul DGASPC Suceava, au oferit persoanelor refugiate din Ucraina asistență socială specializată: servicii de consiliere și sprijin emoțional, sprijin pentru identificare transport și cazare. „Totodată, s-au împărțit pliante mamelor cu copii, a fost oferită apă și mâncare pentru bebeluși, materiale igienice, cărucioare pentru copii, cartele telefonice, pampers, produse igienice, jucării, mâncare, cu sprijinul UNICEF, HHC, TAR, Salvați Copiii și al celorlalte organizații din Vamă”, a declarat șefa DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac.

Din statistici rezultă că, anul trecut, au trecut prin Vama Siret aproximativ 5.000 de copii și 2.000 de mame, refugiați din Ucraina. Dintre aceștia, 1.138 de copii neîsoțiți / singuri, care au trecut prin punctele de frontieră din Siret și Vicovu de Sus, au beneficiat în spațiile Blue Dot din Vama Siret de asistență, consiliere și îndrumare în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători  mai departe, alături de persoanele pe care părinții le-au împuternicit pentru a-i însoți. „A fost implementă aplicația Primero, realizată de ANPDCA, cu sprijinul UNICEF și SERA România, care are ca scop să înregistreze toți minorii ucraineni refugiați care se află pe teritoriul României, implicit pe teritoriul județului Suceava. În această aplicație, funcțională din 11 iulie 2022, DGASPC Suceava a înregistrat aproximativ 1.000 de copii refugiați”, a completat Nadia Crețuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 41 de copii ucraineni fugiți din calea războiului au beneficiat de servicii de tip rezidențial, oferite de Protecția Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
41 de copii ucraineni fugiți din calea războiului au beneficiat de servicii de tip rezidențial, oferite de Protecția Copilului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei