Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 7 (8231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Atac nocturn

60 de oi sfâșiate la doi pași de Suceava. Câinii sălbăticiți sau șacalii ar fi putut provoca dezastrul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dezastru economic pentru un crescător de oi din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia. Un atac nocturn produs la stâna la care omul are 240 de oi s-a soldat cu moartea a 60 de ovine. Alte zece au răni și urma ca medicul veterinar să stabilească dacă mai pot fi salvate.

Alin Cerlincă, proprietarul oilor, ne-a relatat că a verificat oile luni aproape de miezul nopții și totul era în regulă. Ciobanul crede că atacul a fost dat de sălbăticiuni între orele 4.00-5.00.

Oile se aflau în țarcul în aer liber din apropiere de zona locuită din satul Sf. Ilie, spre șoseaua de centură, însă nimeni nu a văzut sau auzit nimic.

Dacă păgubitul crede că atacul a fost dat de o haită de câini sălbăticiți, medicul veterinar de la Circumscripția Șcheia, Cristian Teodoreanu, bănuiește, după virulență, că este vorba de animale sălbatice în toată regula:

”Pot să fie animale sălbatice, pot să fie și șacali, în Ucraina sunt foarte mulți și au ajuns și pe la noi. Am mai avut în anii trecuți șacali care au dat atacuri, dar nu și anul acesta.

După părerea mea, câinii nu prea puteau face așa ceva, mai degrabă să fi fost niște animale sălbatice, puțin probabil câini. Oile s-au sufocat, s-au înădușit una pe alta, s-au călcat una pe alta. Cele mai multe au murit de spaimă, de frică... nu toate sunt mușcate”, a declarat medicul Cristian Teodoreanu. 

Oamenii din satul Sf. Ilie spun totuși că nu au văzut șacali și nici nu le-au auzit urlete nocturne specifice.

Paguba pentru crescător este extrem de mare. O oaie se vinde cu 600-1000 de lei, iar la o medie de 800 de lei oaia ar fi un prejudiciu de 48.000 de lei.  

Cele mai multe erau crotaliate și înregistrate, astfel că omul speră ca măcar parte din paguba acestuia să fie suportată de Statul Român.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60 de oi sfâșiate la doi pași de Suceava. Câinii sălbăticiți sau șacalii ar fi putut provoca dezastrul.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
60 de oi sfâșiate la doi pași de Suceava. Câinii sălbăticiți sau șacalii ar fi putut provoca dezastrul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei