Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 5 (8229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Structură națională

O elevă a Colegiului „Ștefan cel Mare” a fost aleasă în conducerea Consiliului Național al Elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eleva Rafaela Barac Bologa, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor (CNE), structura care reprezintă interesele elevilor din România și apără drepturile acestora. Adolescenta din clasa a X-a este, din noiembrie anul trecut, președinta Consiliului Elevilor din județ, funcție pe care o păstrează. Elevii reprezentanți din țară i-au dat votul sucevencei pentru a le face, alături de ceilalți colegi din conducerea CNE, vocea auzită.

Alegerile pentru funcțiile de conducere ale CNE s-au desfășurat în cadrul Adunării generale a Consiliului Național al Elevilor, la Timișoara, în perioada 5-7 ianuarie, unde au participat peste 100 de elevi.

Șase elevi din țară au candidat pentru funcția de vicepreședinte, trei dintre dosare fiind aprobate pentru candidatură, în cele din urmă alegerile validând-o pe Rafaela Barac Bologa în funcția de vicepreședinte.

În funcția de președinte al structurii a fost ales un elev din Drobeta-Turnu Severin.

„Ținând cont de faptul că am obținut funcția de vicepreședinte în urma candidaturii susținute, îmi propun să susțin interesele legitime ale tuturor elevilor din România, să asigur consultarea inclusiv în mediile defavorizate și, prin organizarea internă și externă a Consiliului Național al Elevilor, să ajungem la cât mai multe probleme de pe plan educațional și să participăm activ la mișcarea de schimbare a climatului educațional”, a punctate Rafaela.

Delegația suceveană care a participat la întâlnirea de la Timișoara a fost alcătuită din Rafaela Barac Bologa, Sebastian Apetri - Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav” Liteni și Ana-Maria Bolohan - Colegiul Național „Ștefan cel Mare”.

 

Mai multă libertate în alegerea disciplinelor de studiu

La evenimentul de la Timișoara, elevii reprezentanți din toată țara au discutat subiecte de interes, precum noul format al Statutului Elevului, feedback anual pentru profesori, RISEJ/RISEN, Legea învățământului preuniversitar etc.

De asemenea, ministrul Educației, Ligia Deca, a avut o intervenție prin care a transmis că este o susținătoare a mișcării de reprezentare a elevilor.

„Cred că este foarte important să vă faceți auzite nevoile și să fiți prezenți la masa deciziilor, iar acest lucru este și va rămâne garantat prin noua lege a Educației, dar și în statutul elevului. În ultimii ani, ați cerut mai multă autonomie în alegerea disciplinelor de studiu și noul pachet legislativ va răspunde acestei solicitări”, a punctat Deca. Aceasta a mai vorbit despre combaterea violenței în școli și despre programele și inițiativele derulate în acest sens.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă a Colegiului „Ștefan cel Mare” a fost aleasă în conducerea Consiliului Național al Elevilor.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
O elevă a Colegiului „Ștefan cel Mare” a fost aleasă în conducerea Consiliului Național al Elevilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei