Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 303 (8220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Un traficant de etnobotanice și canabis la pușcărie, altul a scăpat cu pedeapsă cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au dat verdictul final în cazul unui amplu dosar al procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu privire la un grup de nouă tineri acuzați că se ocupau de comercializarea de canabis și etnobotanice pe raza orașului Gura Humorului, a municipiului Câmpulung Moldovenesc și a localităților limitrofe.

Principalii inculpați din dosar, cei despre care s-a adunat probatoriu că au introdus în țară droguri de mare risc, și-au aflat zilele trecute pedepsele finale. Unul din ei a ajuns la pușcărie, iar al doilea a scăpat după ce mare parte din faptele sale s-au prescris.

Florin Michael Grosu, zis ”Flo”, se poate considera extrem de norocos, după ce la prima instanță luase 6 ani și 4 luni de închisoare, iar în apel a scăpat cu 3 cu suspendare sub supraveghere.

Nu la fel de norocos a fost și Claudiu Mirel Mititean. Acesta a fost condamnat de Tribunalul Suceava la 5 ani și 4 luni, pedeapsă redusă la Curtea de Apel, dar nu suficient de mult pentru a scăpa de închisoare. Mititean a primit 3 ani și 6 luni de închisoare, iar în cursul zilei de joi polițiștii l-au și luat de la domiciliul din Gura Humorului și l-au trimis la Penitenciarul Botoșani.

Restul inculpaților, judecați, printre altele, pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, au primit pedepse cu suspendare, cu termene de încercare.

În dosar este vorba de canabis, dar mai ales de substanțe cu efecte psihoactive care imită canabisul. Acestea din urmă, au arătat specialiștii din structurile de combatere a crimei organizate, au efecte asemănătoare celor produse de consumul de canabis, dar mai intense. Marea problemă este că acestea sunt și mult mai toxice decât canabisul. Printre simptomele consumatorilor se numără cele de euforie, relaxare, lipsa capacității de concentrare, halucinații, dezinhibare, panică, vorbire rapidă, dar bâlbâită, creșterea energiei, râs fără motiv, agresivitate ori paranoia. O lungă perioadă, gruparea a avut numeroși clienți, a rezultat din ancheta structurilor de combatere a crimei organizate.
În cadrul perchezițiilor din februarie 2017, la domiciliile suspecților au fost găsite 74 de grame de substanțe interzise, însă anterior, în cadrul acțiunilor care au vizat gruparea, s-au confiscat încă 300 de grame de etnobotanice sau canabis. La percheziții s-au mai găsit cantități însemnate de anabolizanți, un pistol cu gaze, trei minicântare electronice utilizate de obicei în porționarea cantităților de substanțe interzise, foițe pentru confecționarea țigaretelor. Deși știau că anchetatorii sunt pe urmele lor, lucru evident având în vedere capturile realizate de-a lungul timpului de polițiști de le ei, parte din membrii grupării au continuat cu toate riscurile afacerea ilegală din care adunau sume importante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un traficant de etnobotanice și canabis la pușcărie, altul a scăpat cu pedeapsă cu suspendare.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un traficant de etnobotanice și canabis la pușcărie, altul a scăpat cu pedeapsă cu suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei