Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 301 (8218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avantajele și dezavantajele unor aragaze electrice sau pe gaz

Dezbaterea cea mai des întâlnită când ne gândim la reamenajarea bucătăriei este: aragaze electrice vs. aragaze pe gaz. Toată lumea este convinsă că aragazurile cu gaz sunt mai periculoase. Dar este adevărat? Oferă vreun avantaj față de aragaze electrice?

 

Ce este un aragaz electric? Cum rămâne cu gazul?

În primul rând, este important să știm ce definește fiecare tip de aragaz și cum funcționează.

Un aragaz electric este alimentat de la rețeaua de electricitate a casei dumneavoastră și se conectează la o priză, ca toate aparatele electrocasnice principale. Pe de altă parte, un aragaz cu gaz, cum ar fi un aragaz Gorenje, necesită o conductă de gaz natural sau o sursă de alimentare cu propan pentru a funcționa.

Ambele tipuri de aragaze pot fi independente sau încorporate, în funcție de stilul bucătăriei dvs. și de locul în care doriți să le amplasați. Costul aparatului în sine este similar, indiferent dacă este alimentat cu gaz sau cu energie electrică, iar factorii care vor face ca prețurile să varieze sunt marca și caracteristicile oferite.

Merită menționat faptul că există și o a treia categorie: aragaz mixt. Un aragaz mixt combină un aragaz cu gaz cu un cuptor electric, oferind cele mai bune avantaje din ambele lumi.

 

Avantajele aragazului electric

Aragazul electric, precum un aragaz Gorenje, este cel mai ușor de instalat - puteți să vă cumpărați aragazul și să îl porniți imediat. Pentru a-l folosi și pentru a obține rapid căldura dorită, tot ce trebuie să faceți este să rotiți un buton.

Este, de asemenea, mai ușor de curățat, deoarece vine adesea cu o suprafață de gătit netedă sau din sticlă care poate fi curățată cu o cârpă sau un burete.

Cu un aragaz electric, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la probleme precum o conductă de alimentare înfundată sau un aprinzător defect. Căldura este distribuită uniform pe suprafața inelului. Și deoarece căldura dorită corespunde unui număr de pe buton, puteți găsi cu ușurință temperatura exactă de care aveți nevoie pentru rețeta dvs., fără a fi nevoie să calculați de fiecare dată intensitatea căldurii în funcție de mărimea flăcării.

Un alt avantaj care merită menționat este că aragazurile electrice au de obicei un compartiment de depozitare în partea de jos, care poate fi folosit pentru a păstra mâncarea caldă sau pentru a depozita oalele și tigăile (unele aragazuri pe gaz oferă și acest lucru).

 

Dezavantajele unui aragaz electric

Bineînțeles, cu ușurința de instalare și utilizare, aragazurile electrice au și unele dezavantaje.

Acestea pot fi mai scumpe, deoarece consumați energie electrică și contribuiți la factura de energie de fiecare dată când le porniți. Acest lucru depinde, evident, de locul în care locuiți și de prețul energiei electrice în comparație cu cel al gazelor naturale.

În cazul unei pene de curent, puteți utiliza în continuare aragazul cu gaz, în timp ce aragazul electric devine depășit.

Suprafața de sticlă a multor aragazuri electrice arată mai bine și este mai ușor de curățat. Dar poate fi, de asemenea, mai puțin durabilă decât plita din fontă a unui aragaz cu gaz. De asemenea, se pătează mai ușor.

 

Avantajele aragazului cu gaz

Aragazul cu gaz, cum este un aragaz Gorenje, atinge căldura țintă mult mai repede și, prin urmare, gătește alimentele mai repede. De asemenea, vă bucurați de un control mai bun, deoarece flăcările se extind sub și în jurul tigăii, asigurând o gătire uniformă.

Ca un bonus suplimentar, aveți un repertoriu larg de opțiuni de gătit care nu sunt posibile cu un aragaz electric, cum ar fi prepararea la grătar a unor alimente precum ardeii sau prepararea unui flambaj pentru desert. Utilizarea aragazurilor pe gaz poate fi mai economică din mai multe motive, în special dacă plătiți deja gazul. După cum s-a menționat anterior, gazul este cu 10-30% mai ieftin decât energia electrică. Pe de altă parte, cuptorul cu gaz se încălzește foarte repede, ceea ce ajută la accelerarea gătitului.

 

Dezavantajele unui aragaz cu gaz

Gătitul la foc este minunat, dar poate fi și mai periculos, așa că este necesar un anumit grad de conștientizare, mai ales dacă aveți copii sau animale de companie. Întotdeauna asigurați-vă că nu lăsați nimic pe aragaz. Spre deosebire de electricitate, gazul poate avea scurgeri și, dacă se acumulează, poate fi toxic.

Cuptorul produce umiditate, ceea ce creează o căldură mai puțin uscată care, la rândul său, poate da alimentelor un efect nedorit de auriu sau crocant. Și, deși se încălzește mai repede, temperatura din interiorul cuptorului fluctuează mai mult și produce zone care sunt mai fierbinți decât altele, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra gătitului.

În cele din urmă, este posibil ca unele zone și case izolate să nu aibă acces la conducte de gaze naturale, ceea ce exclude posibilitatea de a cumpăra un aragaz cu gaz.

Dacă nu știți ce să alegeți, optați pentru un aragaz mixt. Un aragaz mixt îmbină arzătoarele pe gaz care gătesc perfect cu cuptorul electric care gătește uniform. Puteți găsi un model de aragaz Gorenje la un preț bun și calitate excelentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avantajele și dezavantajele unor aragaze electrice sau pe gaz.
 Vizualizări articol: 364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avantajele și dezavantajele unor aragaze electrice sau pe gaz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei