Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 297 (8214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Crăciun de poveste

„Spiritul vienez”, adus pe scena suceveană de două orchestre de top, într-un spectacol cu multe surprize muzicale și coregrafice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Spiritul vienez” a fost adus pe scena suceveană de două orchestre de top, într-un spectacol cu multe surprize muzicale și coregrafice. Evenimentul intitulat „Regal Vienez”, Concert extraordinar de Crăciun, a avut loc joi, 15 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, în prezența unui public numeros care a umplut până la refuz sala mare a instituției.

Numeroase capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emerich Kalman și multe alte fragmente muzicale cunoscute au reușit să transforme o seară de decembrie într-o poveste memorabilă de Crăciun.

Pe aceeași scenă au evoluat artiști talentați, din țară, dar și de peste hotare, care au creat o atmosferă de sărbătoare, o seară specială pentru publicul sucevean.

A concertat Orchestra Di Teatro D’opera Italiana, una dintre cele mai celebre orchestre din Europa, care a fost aplaudată pe marile scene de operă și filarmonică din toată lumea, alături de Orchestra Operei Vox, cunoscută și apreciată la nivel național și internațional. Este pentru prima dată în România când două orchestre și-au dat mâna pentru a oferi publicului seri memorabile și experiențe muzicale unice.

Spectacolul a fost prezentat de Ioan Vrășmaş, directorul Companiei Opera Vox, care le-a urat sucevenilor, împreună cu toți artiștii de pe scenă, „Crăciun fericit!”.

 

Doi tineri suceveni fac parte din Orchestra Operei Vox, la acest turneu

Din Orchestra Operei Vox face parte și suceveanul Marian Forminte, născut în satul Valea Putnei, comuna Pojorâta, absolvent al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, actualmente student în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Tânărul a fost selectat să cânte la corn în turneul „Regal Vienez”, alături de Vox Opera și Orchestra Di Teatro D’opera Italiana, în 26 de orașe ale țării, datorită talentului și pregătirii muzicale destoinice.

Tot în Orchestra Operei Vox l-am văzut și ascultat pe talentatul sucevean Dumitru Vlăduț Moisii (instrument de suflat - corn), absolvent și el al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Opera Vox și-a propus să promoveze artiștii tineri, la început de drum.Celor două orchestre, sub bagheta dirijorală a maestrului Matei Pop, profesor universitar dr. la Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, li s-a alăturat și Ansamblul de Balet al Operei Vox, cu momentele mult așteptate de vals, polkă, can-can, într-o coregrafie efervescentă realizată de Vlad Sebastian.

Pe aceeași scenă au cântat soliști din România, Italia, Kuala Lumpur, voci foarte bune, apreciate și aplaudate la scenă deschisă de public. Sucevenii au ascultat și un tangou, interpretat de solistul violonist Bogdan Costache, un tânăr muzician cu multe turnee în țară și în străinătate. A fost o seară în care valsurile, dar și ale secvențe muzicale celebre au prins viață sub bagheta dirijorului Matei Pop, într-o interpretare care a debordat de pasiune și culoare.

 

Seară magică

„Regalul Vienez- Concert extraordinar de Crăciun” s-a dovedit a fi un spectacol foarte iubit de public, fiind genul de eveniment la care publicul devine parte din show. Prin dinamica extraordinară a reprezentației, orchestra a cucerit spectatorii, care s-au transformat în parte activă a show-ului, animând cu aplauze furtunoase evoluția artiștilor de pe scenă.

Concertul de muzică clasică a fost pe placul spectatorilor, artiştii oferindu-le un program diversificat, cu piese de pe tot mapamondul. Având dinamism, elemente surpriză, momente amuzante, toate îmbinate cu un decor special și o coregrafie bine aleasă, concertul s-a transformat într-o seară magică atât pentru artiştii de pe scenă, cât și pentru public. La final, sucevenii au aplaudat furtunos evoluţia artiştilor pe ritmurile bine cunoscute ale piesei „Radetzky March” de J. Strauss.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Spiritul vienez”, adus pe scena suceveană de două orchestre de top, într-un spectacol cu multe surprize muzicale și coregrafice.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Spiritul vienez”, adus pe scena suceveană de două orchestre de top, într-un spectacol cu multe surprize muzicale și coregrafice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei