Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 292 (8209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Substanțe interzise

Șoferi sub influența canabisului și a metamfetaminei, depistați de polițiști în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Noile aparate ale polițiștilor rutieri suceveni care identifică mai multe tipuri de substanțe interzise încep să-și arate eficiența, fiind identificați aproape zilnic șoferi care se află sub influența a diferite tipuri de droguri de risc.

Două exemple sunt din zilele de 7 și 8 decembrie, în cadrul unor controale ale Poliției Rădăuți, respectiv Poliția municipiului Suceava. 

Pe 7 decembrie, în jurul orei 18.00, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava, aflați în control trafic pe strada Gheorghe Doja din Suceava, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani.

Polițiștii au observat la tânăr un comportament agitat și l-au întrebat dacă a consumat alcool sau droguri. Tânărul a negat, însă polițiștii nu l-au crezut pe cuvânt. I-au pus întâi etilotestul, care a indicat alcoolemie 0, după care s-a trecut la testarea acestuia cu aparatul drugtest. Acesta a indicat valoare pozitivă la substanța 5 a aparatului, respectiv canabis.

Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii certe e substanțelor prezente în organism.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe (legea nu tratează deocamdată separat cele două consumuri).

A doua zi, în jurul orei 15.00, un echipaj de la Compartimentul Rutier Rădăuți, aflat în control trafic pe DN 2 H Rădăuți-Milișăuți, a oprit, în apropiere de Bădeuți, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Horodnic de Sus.

În mașină, în zona parasolarului, polițiștii au identificat urme specifice substanțelor interzise.

În urma testării celui de la volan aparatul Drugtest a dat rezultat pozitiv pentru metamfetamină. Procedura este aceeași, șoferului fiindu-i recoltate la spital probe biologice, cele care sunt proba de la dosar privind consumul de substanțe interzise. 

 

Nouă testere antidrog în dotarea polițiștilor suceveni

 

De la începutul lunii noiembrie, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candrenilor, Fălticeni, Gura Humorului și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii suceveni au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele se află în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliției Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

Testerul poate depista cu acuratețe opt substanțe, printre care amfetamină, cocaină, metamfetamină, metadonă și altele.
În cazul șoferilor la care aparatul indică valori peste limitele minime setate de softul aparatelor, suspectul este condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și de urină, cele care dau verdictul clar dacă este vorba de consum de substanțe interzise. Aparatele sunt așadar pentru o testare preliminară, însă sunt recunoscute ca sigure și relevante, cu rezultate confirmate de regulă și de probele biologice. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferi sub influența canabisului și a metamfetaminei, depistați de polițiști în trafic.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferi sub influența canabisului și a metamfetaminei, depistați de polițiști în trafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei