Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 279 (8196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activități

Sărbătoare la Colegiul „Spiru Haret”, de Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii și profesorii Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava vor marca Ziua Națională a României și Ziua Bucovinei printr-un program special.

Potrivit organizatorilor, în cadrul colegiului, sărbătorirea Zilei Naționalea României, căreia îi este asociată și Ziua Bucovinei, constituie an de an prilej de reîntoarcere către valorile trecutului, către generațiile care au înfăptuit Marea Unire.

 „Astfel, în preajma zilelor de 28 noiembrie și 1 Decembrie, în rândul elevilor și al profesorilor, al directorului Virginel Iordache, se remarcă de fiecare dată un entuziasm specific unui nou început, care derivă din necesitatea exprimării unor conținuturi spirituale și imperativul cultivării sentimentelor naționale și aspirațiilor care țin trează conștiința națională”, menționează aceștia.

 Colegiul „Spiru Haret” organizează tradiționala manifestare „Ziua Bucovinei”, care cuprinde activități dedicate celor două evenimente ce au marcat decisiv trecutul și prezentul României.

Manifestările omagiale au început vineri, 25 noiembrie,cu proiectulintitulat „Moștenitorii Bucovinei”, realizat în colaborare cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Grănicești, Primăria Grănicești și Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități din Zvoriștea.

De asemenea,căminul colegiului a găzduit activitatea „Dăruind vei dobândi”, urmată de un bogat program artistic, care a inclus organizarea unei șezători specifice zonei Bucovinei și degustarea de preparate cu specific bucovinean.

Luni, 28 noiembrie, 2022, începând cu ora 9, va avea loc un scurt serviciu religios dedicat Zilei Bucovinei și înfăptuitorilor Unirii, urmat de momente artistice, dezbateri pe tematica „Sensul Tradiției”, prezentarea unor frânturi de viață autentic românească din localitățile de reședință ale elevilor colegiului, expoziții tematice și de carte istorică, vizionarea de filme documentare despre Războiul Reîntregirii și despre Marea Unire.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României continuă marți, 29 noiembrie, cu o expoziție tematică (fotografie, artă digitală, arta afișului și design vestimentar);vizionare de film documentar despre Războiul Reîntregirii și despre Marea Unire;expoziție de carte istorică privind Războiul Reîntregirii și Marea Unire.

Coordonatori ai activităților sunt: director - prof. Virginel Iordache, director adjunct - prof. Dumitrița Tănase, consilier educativ - prof. Oana Savin, prof. Tatiana Matei, prof. Liliana Iftode, Prof. Florentina Atomei, prof. Maria Atănăsoae, prof. Tiberiu Hîrceag

prof. Gabriela Nisteriuc, prof. Ioana Danilevici, prof. Bogdan Donisan, consilier școlar, Gabriela Vasiliu, bibliotecar Roxana Chiriac, pedagog Geani Pungă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătoare la Colegiul „Spiru Haret”, de Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sărbătoare la Colegiul „Spiru Haret”, de Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei