Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 279 (8196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Monitorizarea consumurilor

Lungu: „Dacă nu se reglementează problema prețului la gaz metan vom trece toate școlile pe sistemul centralizat de încălzire”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Toate școlile din municipiul Suceava ar putea fi trecute la sistemul centralizat de termoficare, de anul viitor, dacă problema prețului gazului metan nu se va reglementa.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, în cadrul discuțiilor care au avut loc vineri cu directorii de școli și contabilii-șefi din învățământul preșcolar, gimnazial și liceal.

„Am avut discuții despre realizarea de economii la cheltuielile cu energia electrică și gazul metan. Am cerut școlilor să renunțe, unde este cazul, la contractele pe care le au pentru închirierea unor spații, deoarece consumurile energetice sunt mai mari decât sumele care se încasează din închirieri.
Începând de anul viitor, dacă nu se reglementează problema prețului la gaz metan, vom trece toate școlile pe sistemul centralizat de încălzire.
Nu se pune problema să restricționăm activitatea la școli, dar nici nu putem consuma din punct de vedere energetic "fără număr " pe ideea că plătește primăria. Am convingerea că reprezentanții școlilor au înțeles corect mesajul municipalității”, a spus Ion Lungu.

Șeful municipalității sucevene a mai adăugat că, legat de problema consumurilor de energie, pe PNRR s-au semnat deja contacte pe reabilitare  și eficiență energetică în valoare de peste 8 milioane euro la Școala Gimnazială Nr. 9 Obcini, Școala Gimnaziala Nr. 3, la Școala Gimnazială Nr.7 Ițcani și Cantina CN „Petru Rareș”.

Edilul a precizat că este aprobat proiectul și la CN „Mihai Eminescu” și urmează a fi semnat. De asemenea, sunt în curs de pregătire proiecte la școli și pe Programul Operațional Regional 2021-2027, pe Prioritatea nr. 2  Digitalizare și pe Prioritatea nr. 6 Educație.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Dacă nu se reglementează problema prețului la gaz metan vom trece toate școlile pe sistemul centralizat de încălzire”.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: „Dacă nu se reglementează problema prețului la gaz metan vom trece toate școlile pe sistemul centralizat de încălzire”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei