Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 278 (8195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Har și știință

Un preot din Suceava împletește duhovnicia cu terapia manuală japoneză și vindecă sau ameliorează durerile sucevenilor de 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul sucevean Cătălin Mureș este un nume deja cunoscut și a ajuns la un nivel ridicat în terapia japoneză Yumeiho, pe care o aplică cu succes zilnic sucevenilor care au nevoie de ajutorul lui. Iar oamenii care au nevoie de ajutor sunt mulți, numai dacă ne referim la omniprezenta problemă a tulburărilor de statică și dinamică ale coloanei vertebrale, provocate cel mai adesea de orele multe petrecute în fața calculatorului.

Femeile însărcinate, care au de îndurat dureri mari de spate din cauza modificărilor aduse de sarcină, sunt o altă categorie de pacienți, terapia în cazul lor înlocuind cu mare succes medicația cu antiinflamatoare (cu contraindicații pe sarcină).

Cătălin Mureș nu are nevoie de reclamă, pentru că cea mai bună reclamă este cea care vine de la pacienții care, după două-trei ședințe de masaj terapeutic, îi mulțumesc pentru că se simt mult mai bine. Iar cazuri de acest gen cunoaștem personal în număr mare.

 

Durerile de spate l-au dus și pe el la masaj terapeutic japonez

După 12 ani de cursuri și de muncă, acum Cătălin Mureș este instructor gradul V în terapia Yumeiho. Are gradul cel mai înalt din această zonă a țării și are deschis singurul cabinet de Yumeiho din Suceava (în cartierul Obcini, pe Calea Obcinilor, între LIDL și BCR).

 A început cu gradul I, de inițiere, a urcat pas cu pas, iar acum este instructor de grad V. La acest grad se ajunge prin examen doar în Japonia și doar 6 români sunt la acest nivel.   

Cătălin Mureș ne-a povestit că se afla în Italia și după o lungă perioadă de lucrat la calculator a început să aibă dureri de spate. A fost pacient la un centru de Shiatsu – o altă terapie japoneză. A simțit imediat efectele terapiei și a vrut să învețe ca să poată alina și el durerile altora.  Așa a ajuns să învețe Yumeiho, care este o terapie combinată dintre terapia japoneză și cea chinezească.

Fondatorul Yumeiho este Saionji Masayuki, care a reușit să pună la punct terapia combinând tehnici chinezești și japoneze, cât mai simple și de învățat și de pus în practică, dar cu efectul terapeutic cel mai mare.

 

La hirotonisire s-a rugat la Dumnezeu să fie de folos oamenilor bolnavi. Peste ani avea să realizeze rostul său prin terapie

După ce a făcut primul curs, obținând gradul I, Cătălin Mureș a început să aplice terapia printre prieteni, cunoscuți, rude. 

”În clipa când ei s-au simțit bine au spus și la alții. În general asta este cea mai bună reclamă, pacientul mulțumit, și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că au fost mulțumiți toți încă de la început”. 

Cătălin Mureș ne-a povestit de momentul hirotonosirii sale ca preot, în 1992, când l-a rugat pe Dumnezeu să îl ajute să fie de folos celor bolnavi.

„Atunci, în 1992, mă gândeam să îi ajut prin intermediul rugăciunii, crezând că eu mă voi ruga pentru cel bolnav și Dumnezeu îl va vindeca. Dar peste ani mi-am dat seama că darul primit la ceea ce am cerut este să îi ajut  prin această terapie, să pun eu osul și mintea la contribuție, nu să îi dau comandă lui Dumnezeu. Practic, când le aplic masajul stau în genunchi lângă fiecare, aproximativ o oră, mă rog pentru ei și știu că îi ajut  cu ajutorul și lucrarea lui Dumnezeu”, spune preotul.

 

”Noi dăm un impuls sistemului natural de autovindecare”

Pacienții săi cei mai numeroși sunt oamenii care au o postură greșită la volan, șoferi profesioniști, medici stomatologi care își strică spatele reparând sănătatea pacienților lor, cei care lucrează mult la computer, cei care stau mult în frig etc. 

”Ideea de bază în Yumeiho este că pentru a te simți bine trebuie să ai tot corpul în echilibru, dacă se strică echilibrul atunci apar probleme de sănătate și implicit dureri.

Eu nu vindec, terapia și tehnicile dau un impuls, readuc corpul în poziția normală, reinstalăm echilibrul anatomic corect, după care corpul începe să funcționeze corect, să se vindece. Practic, noi dăm un impus sistemului natural de autovindecare”, ne explică preotul Cătălin Mureș. 

 

”Nu am avut pe nimeni în 12 ani care să nu spună că nu a simțit o mică îmbunătățire măcar”

Cătălin Mureș lucrează deja la cabinet cu o echipă, în total fiind vorba de trei terapeuți autorizați.  

Foarte important de precizat, terapia nu exclude tratamentul medical, îl combină cu acesta și eventual reduce tratamentul atunci când corpul dă semne de revenire prin masajul japonez.

”Nu avem pretenția de a fi buni la toate, însă sunt segmente cu rezultate foarte bune. Ce pot să vă spun este că nu am avut pe nimeni în 12 ani care să spună că nu a simțit o mică îmbunătățire măcar”, spune Mureș. 

 

Afecțiunile principale care pot fi tratate sau ameliorate

Pe lângă durerile cervicale, durerile lombare, sciatalgii, torticolis, gonartroze, coxartroze, Yumeiho are efecte extraordinare în sarcină, pentru mămicile care au dureri de la kilogramele în plus.

Terapia are efecte bune și în cazurile de rigiditate musculară, tulburări de mers, afecțiuni reumatismale articulare cronice, anumite afecțiuni cardio-vasculare și anumite tulburări gastro – intestinale. 

”Nu există riscuri, înainte de a face manipulări pacientul primește în primul rând un masaj complet. Toate manipulările se fac în limita întinderii fiziologice a articulației. Slavă Domnului, eu în 12 ani nu am avut nici un accident”, dă asigurări Cătălin Mureș.

Și el și colegii săi sunt și kinetoterapeuți, absolvenți de studii de profil ai Secției de Kinetoterapie și Motricitate Specială din cadrul USV. 

De precizat și că această terapie japoneză se aplică pe pacientul complet îmbrăcat, pentru că la Yumeiho nu interesează pielea, ci punctul pe care se lucrează. 

În funcție de afecțiunile persoanei, la cabinet se pun în practică și alte terapii alternative cum ar fi ventuze (Cupping), terapie cu ace (Dry Needling) -  o terapie în care se reduc punctele trigger prin înțeparea cu ace de acupunctură, auriculoterapie -  o reflexoterapie pe ureche  (mai cunoscută este reflexoterapia pe talpă, dar urechea este de 25 de ori mai sensibilă, deci și rezultatele sunt mai rapide).

La cabinet se aplică și proceduri cu laser, Bioptron, TECAR, proceduri pe curent, practic tot ce ține de fizioterapia clasică.

Reflexoterapia pe ureche are rezultate bune și în caz de depresie, anxietate, dar și pe control greutate, dependențe de alcool, fumat.

Pentru detalii suplimentare și programări se poate suna la numărul de telefon 0746.839.453.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un preot din Suceava împletește duhovnicia cu terapia manuală japoneză și vindecă sau ameliorează durerile sucevenilor de 12 ani.
 Vizualizări articol: 6132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 9 voturi
Un preot din Suceava împletește duhovnicia cu terapia manuală japoneză și vindecă sau ameliorează durerile sucevenilor de 12 ani2.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei