Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 257 (8174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

E-Ticketing

Sistem electronic de eliberare a biletelor și abonamentelor, introdus de la 1 noiembrie pentru transportul public din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul de e-Ticketing este funcțional începând de astăzi în transportul public din municipiul Suceava. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Lucian Harșovschi, care a testat luni seara sistemul, pe traseele de călătorie din oraș, împreună cu specialiștii de la TPL și colegii din Primărie.

„Sucevenii își pot achiziționa bilete, abonamente nenominale și carduri de călătorie (pe care își pot pune bani într-un portofel electronic) de la cele 22 de automate amplasate în stațiile de călători, cu cash sau card.

În perioada de acomodare vom merge pe sistem hibrid, astfel că biletele vor putea fi cumpărate și din autobuz, iar până la sosirea tuturor autobuzelor electrice, liniile 2 și 5 vor circula doar în sistem clasic.

Automatele vor elibera bilete de călătorie cu valabilitatea de 60 de minute, prețul acestuia este de 2,5 lei, iar odată cu introducerea tuturor autobuzelor electrice, se vor elibera bilete cu valabilitate de 100 și 200 de minute, prețul lor fiind de 3, respectiv 5 lei”, a explicat Lucian Harșovschi.

Pentru îndrumarea călătorilor, în fiecare stație/autobuz sunt afișate informații ajutătoare. De asemenea, vor fi persoane care să vină în ajutorul celor care au nevoie, pentru a se familiariza cu noul sistem, de e-Ticketing.

Eventualele nereguli/neclarități vor putea fi semnalate la numărul de telefon 0742264158.

De asemenea, în 47 de stații sunt în teste panourile de afișaj, ce indică numărul liniei și timpul în care autobuzul ajunge în stație.

 

Abonamentele elevilor, eliberate o singură dată

O altă schimbare majoră, introdusă tot de la 1 noiembrie, îi vizează pe cei aproximativ 2500 de elevi din municipiul Suceava, care beneficiază de gratuitate la transportul public de călători, cu autobuzele și microbuzele TPL.

Abonamentele elevilor vor fi eliberate o singură dată, sub formă de card cu valabilitatea până la 15 septembrie 2023. Acestea se pot obține de la cele patru puncte de vânzare din stațiile: Obcini, Gară, Centru și Orizont.

 

SuceavaPass – aplicație de mobil cu traseele TPL și achiziție online

O altă veste referitoare la transformările majore care se fac în transportul public de călători din Suceava vine ca răspuns la solicitările tinerilor, dar și ale turiștilor, care au nevoie să se orienteze mai ușor pentru deplasări.

„În perioada următoare, vom introduce și o aplicație de mobil, SuceavaPass. Cu ajutorul acesteia, sucevenii, dar și cei care vin din alte părți vor putea fi la curent cu liniile din Suceava, traseul acestora, și își vor putea achiziționa bilete/abonamente/carduri de călătorie online”, a adăugat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

După ce se va încheia perioada de acomodare cu noul sistem, de e-Ticketing, se vor face modificări substanțiale ale traseelor din municipiul reședință de județ, primele vizate fiind liniile de microbuze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistem electronic de eliberare a biletelor și abonamentelor, introdus de la 1 noiembrie pentru transportul public din Suceava.
 Vizualizări articol: 3227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sistem electronic de eliberare a biletelor și abonamentelor, introdus de la 1 noiembrie pentru transportul public din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei