Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 251 (8168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoștință

Revista ”Plăieșii” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” a apărut cu un număr nou dedicat eroilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajunsă la cel de-al 17 număr, revista ”Plăieșii”, o revistă de cultură, informare și opinie a Asociației Naționale Cultul Eroilor (ANCE) ”Regina Maria”, Filiala Județeană Suceava, a apărut în aceste zile cu câteva titluri interesante, mare parte dintre articole fiind dedicate eroilor neamului. Revista este editată și tipărită în asociere cu Consiliul Local al municipiului Suceava, printr-un program derulat pe anul în curs.

Deschidere revistei conține un omagiu adus colonelului în retragere Neculai Niga și maistrului militar în retragere Dumitru Davidel, care nu au încetat să slujească neamul românesc și s-au dedicat în acești ani, în care au activat în organele de conducere ale Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Filiala Suceava, activității de cinstire a eroilor militari și civili care s-au jertfit pentru popor. ”Sfatul Plăieșilor”, un material semnat de col. rtr. Constantin Crăciun, redactorul-șef al revistei, conține activitățile de bun augur derulate în cursul acestui an, gânduri despre revista aflată deja la al 17-lea număr, precum și un interviu cu noul președinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor (ANCE) ”Regina Maria”, Filiala Județeană Suceava, general de brigadă în rezervă Ion Burlui, care a vorbit despre gândurile și obiectivele pe care și le-a propus de la preluarea funcției.

În ciclul ”Suceava cinstește Eroii” revista cuprinde un interesant conținut legat de cinstirea eroilor Regimentului 2 Grăniceri, care au luptat la Spătărești cu trupele rusești bolșevizate în ianuarie 1918, pentru apărarea orașului Fălticeni și un portret al eroului general de divizie Agricola Filip, luptător neînfricat al Armatei Române în ambele războaie mondiale.

Alți eroi omagiați în acest număr al revistei sunt Vasile Burlui, dispărut într-un lagăr sovietic in iarna anului 1944, precum și sergent major Ion Ciornei, care și-a găsit sfârșitul în bătălia de la Cotul Donului, în decembrie 1942. Materiale interesante conținând omagiul și recunoștința pentru eroii știuți și neștiuți întregesc paginile revistei Plăieșii, alături de alte repere informative legate de sărbătorirea a 500 de ani de la sfințirea bisericii mănăstirii ”Duminica Tuturor Sfinților” de la Părhăuți, despre Fălticeni și personalitatea regretatului scriitor Eugen Dimitriu, ”Scrisori din fața gloanțelor” sau relatări despre familia Argatu din Valea Glodului, ambele purtând semnătura col. rtr. Constantin Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revista ”Plăieșii” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” a apărut cu un număr nou dedicat eroilor.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revista ”Plăieșii” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” a apărut cu un număr nou dedicat eroilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei