Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 251 (8168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rugăciuni

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, în procesiune prin mai multe localități din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din mănăstire, luni dimineață și duse în procesiune prin mai multe localități din județ. Acest lucru a fost posibil cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care a hotărât ca în zilele de 24 și 25 octombrie 2022 să aibă loc procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou prin eparhie. Traseul cuprinde mai multe localități din județul Suceava, în care se vor face opriri pentru a se citi o scurtă rugăciune de binecuvântare pentru credincioșii prezenți.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au transmis că traseul va însuma peste 650 de km lungime, după următorul itinerariu (în cele două zile):Suceava –Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” - Mitocul Dragomirnei -Mănăstirea Dragomirna - Mitocași - Adâncata - Călugăreni - Șerbănești - Zvoriștea - Dealu - Tăutești - Zamostea - Nicani - Bălinești - Grămești - Pădureni - Siret - Dornești - Centura - Rădăuți - Frătăuții Vechi - Frătăuții Noi - Bilca - Vicov de Sus (centru) - Pod Vicov - Bivolărie - Putna - Mănăstirea Sihăstria Putnei - Mănăstirea Putna - Vicov de Jos - Voitinel - Horodnic de Sus - Rădăuți - Mănăstirea Bogdana - Așezământul de copii Rădăuți - Burla - Volovăț - Marginea - Sucevița - Mănăstirea Sucevița - Ciumârna - Mănăstirea Moldovița - Vatra Moldoviței - Paltinu - Sadova - Câmpulung Moldovenesc - Pojorâta - Valea Putnei - Mestecăniș - Iacobeni - Argestru - Vatra Dornei - Roșu - Dorna Candrenilor - Dealu Floreni - Podu Coșnei - Poiana Stampei - Podu Coșnei - Dealu Floreni  - Vatra Dornei - Mănăstirea Gheorghițeni - Prisaca Dornei - Vama - Molid - Frasin - Bucșoaia - Catedrala Gura Humorului - Mănăstirea Humor - Capu Codrului - Brăiești - Băișești - Cornu Luncii - Mălini - Sasca Mică - Baia - Spătărești - Vadu Moldovei  - Praxia - Bogdănești - Mănăstirea Bogdănești - Râșca - Mănăstirea Râșca - Ciumulești - Mănăstirea Cămârzani - Spătărești – Catedrala Fălticeni - Mănăstirea Buciumeni – Bunești - Cumpărătura - Bosanci - Luncușoara - Ruși Mănăstioara - Udești - Verești - Hancea   - Corocăiești - Bursuceni - Dumbrăveni - Grigorești - Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” - Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

În fața bisericilor pe unde a trecut Sfântul, preoți, însoțiți de credincioși, au ieșit în întâmpinare, în dangăt de clopote.Cei care au văzut trecând racla cu Sfântul pe lângă ei, preț de câteva secunde s-au oprit, au o făcut semnul Sfintei Cruci, au spus poate în gând o rugăciune pentru cei dragi. „A fost o deplasare în duh de rugăciune și ne rugăm lui Dumnezeu să primească această jertfă și să ne trimită de Sus mângâiere, vindecare și izbăvire”, după cum a spus la un eveniment asemănător, petrecut anul trecut, PS Damaschin Dorneanul, Episcop -Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Delegația, formată din preoți slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale și părinți consilieri de la Centrul Eparhial din Suceava, a poposit în seara zilei de 24 octombrie 2022 la Catedrala „Sfânta Treime” din municipiul Vatra Dornei, unde s-a săvârșit Sfânta Liturghie de la miezul nopții. Credincioșii au participat la rugăciune și s-au închinat raclei cu cinstitele moaște ale Sfântului Ioan cel Nou până în dimineața zilei de marți, 25 octombrie, la ora 5.30, oră la care „racla cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava Sfântul a plecat să-și continue drumul prin eparhie, după traseul programat”.

La finalul procesiunii, racla cu moaștele Sfântului ocrotitor al Sucevei, municipiu pe care „de atât de mult timp, îl ocrotește, îl păzește și pentru care se roagă și mijlocește înaintea lui Dumnezeu” va fi așezată, din nou, în Catedrala Arhiepiscopală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, în procesiune prin mai multe localități din județ.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, în procesiune prin mai multe localități din județ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei