Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 244 (8161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Invictus România

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, va alerga, miercuri, la Ștafeta Veteranilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, va alerga, miercuri, alături de militari veterani din teatrele de operații, la Ștafeta Veteranilor. Duminică, prefectul Moldovan a declarat că în cursul zilei de luni va avea loc o ședință tehnică pentru stabilirea detaliilor de organizare pentru traseul ștafetei în județul Suceava și va decide pe ce porțiune de traseu va alerga.

„Am răspuns cu deosebită plăcere invitației adresate de voluntarii Invictus România de a participa la Ștafeta Veteranilor, în semn de respect și recunoștință pentru eroii și veteranii armatei române. O să încerc să ajung pe zona Vama- Câmpulung Moldovenesc”, a afirmat prefectul. Alături de el vor mai fi sportivi ai secției de atletism din cadrul Liceului cu Program Sportiv, ai echipei de fotbal Foresta și ai echipei de handbal a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, cu implicarea decanului Facultății de Educație Fizică și Sport a USV, prof. univ. Petru Ghervan, antrenorului echipei Foresta, Dorin Goian, și a directorului LPS, prof. Ciprian Anton. „Îi încurajez pe suceveni să ni se alăture”, a mai spus prefectul.

Cea de-a IX-a ediție a Ștafetei Veteranilor va trece pe raza județului Suceava după următorul program: 19 octombrie, între orele 08.00-17.00, pe traseul Suceava - Stroiești – Ilișești (10.30) – Păltinoasa (11.45) – Gura Humorului (12.45) – Frasin (13.45) – Molid – Vama (15.15) – Prisaca Dornei - Câmpulung Moldovenesc (17.00); 20 octombrie, între orele 08.00-16.00, pe traseul Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei; 21 octombrie, între orele 08.00-18.00, pe traseul Vatra Dornei – Bistrița.

Predarea/primirea ștafetei vor avea loc la sediul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și la Monumentul Eroilor din municipiul Vatra Dornei.

 

Ce sunt Jocurile Invictus

Jocurile Invictus au fost înfiinţate în 2014, de prinţul Harry al Marii Britanii, cu scopul de a sprijini reabilitarea fizică şi psihică a militarilor şi veteranilor răniţi. În același an, voluntari militari și civili din România, sprijiniți de Ministerul Apărării Naționale, au organizat, cu prilejul Zilei Armatei Române, prima ediție a Ștafetei Veteranilor, eveniment dedicat atât promovării respectului față militarii răniți în teatrele de operații, cât și strângerii de fonduri pentru participarea militarilor români, răniți în acțiuni militare, la Jocurile Invictus.

La Jocurile Invictus participă militari, bărbați și femei care au fost răniți, recuperați sau invalizi, atât în ​​serviciu, cât și veterani. „Invictus” înseamnă „invincibil”, „care nu poate fi învins” și reflectă spiritul de luptă al militarilor, ceea ce pot ei realiza și după ce au fost răniți.

„Voluntarii Invictus au ales sportul ca principal mijloc de exprimare şi s-au dedicat unei cauze la care, în timp, au subscris tot mai multe persoane, atât din mediul militar, cât şi din cel civil: motivarea și sprijinirea militarilor răniţi pentru a participa la Jocurile Invictus”, se arată pe pagina Invictus România: https://www.invictusromania.ro/.

Începând cu toamna anului 2014, aceștia au organizat, în spiritul Jocurilor Invictus, evenimente sportive și de colectare de fonduri în care au angrenat și veterani din teatrele de operații, inclusiv răniți și invalizi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, va alerga, miercuri, la Ștafeta Veteranilor.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, va alerga, miercuri, la Ștafeta Veteranilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei