Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 242 (8159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legea Educației

Noul ministru al Educației promite că va revizui proiectele despre admiterea la liceu și bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ligia Deca, noul ministru al Educației, a susținut joi, 13 octombrie, prima sa conferință de presă în această calitate.

Potrivit acesteia, o parte dintre cele mai controversate prevederi din proiectul legii Educației vor fi regândite și reanalizate de către experți în domeniu pentru a ajunge la o formă agreată de către toți participanții la procesul educațional.

”Vom discuta cu specialiști care să ne dea un punct de vedere avizat și care răspunde îngrijorărilor exprimate. Cât privește zona evaluărilor, fie că vorbim de evaluarea națională, fie că vorbim despre bacalaureat, vom consulta Facultățile de Științe ale Educației și vom solicita punctul lor de vedere. Ne vom consulta în ceea ce privește modalitatea în care soluțiile pe care le vom alege în noul pachet legislativ vor fi adecvate pentru contextul românesc și pentru obiectivele pe care ni le propunem”, a explicat Ligia Deca.  

Cât privește specialiștii care vor analiza și alege amendamentele primite în legătură cu proiectul legii Educației, Deca a menționat că această sarcină revine echipei ministerului Educației, consultându-se cu specialiști pe probleme punctuale.

În legătură cu admiterea directă la colegiile naționale, Deca a specificat că această variantă este în continuare “luată în calcul”.

”Ne dorim o soluție care să dea școlilor, liceelor, unde există concurență o anumită autonomie în a selecta elevii, în funcție de profil, dar în același timp această soluție trebuie să țină cont și de îngrijorările legate de echitate. Tocmai de aceea am spus că vom regândi soluțiile existente în proiect în consultare cu specialiștii”, a mai completat ministrul.

Va fi supus analizei și proiectul privind susținerea examenului de bac: ”vom reanaliza constructul acestui examen și vom vedea în ce măsură ideile inițiale pot fi susținute și în funcție de cum gândim reforma curricullară pentru liceu”.

Potrivit proiectului prezentat de fostul ministru Sorin Cîmpeanu în vara acestui an, colegiile naționale pot organiza propriul concurs de admitere în clasa a IX-a, pentru maximum 90% din numărul de locuri atribuite prin planul de școlarizare.

Tot potrivit proiectului, examenul de bacalaureatva cuprinde o singură probă scrisă, comună pentru toate profilurile și specializările.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul ministru al Educației promite că va revizui proiectele despre admiterea la liceu și bacalaureat.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul ministru al Educației promite că va revizui proiectele despre admiterea la liceu și bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei