Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 241 (8158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Performanță

USV a fost inclusă în premieră în clasamentul THE WUR 2023, ocupând a treia poziție la nivel național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcursul Universității „Ștefan cel Mare”din Suceava (USV) a fost marcat de un moment important la începutul noului an universitar. Instituția suceveană de învățământ superior a fost inclusă, în premieră, în Clasamentul Internațional al Universităților Times Higher Education (Times Higher Education World University Rankings), consolidând astfel prezența constantăpe care universitatea suceveanăa avut-o în ultimii ani în cele mai titrate ierarhizări realizate la nivel mondial.

În ediția 2023 a clasamentului THE WUR universitatea suceveanăse situeazăîn intervalul 1.001-1.200, dintr-un total de 1.799 de universități din 104 țări și regiuni. În ceea ce privește locul ocupat între universitățile românești, USV ocupă în același clasament locul 3 la nivel național, alături de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Între cele 20 de universități din România incluse în noua ediție a clasamentului, USV se află după Academia de Studii Economice din București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, fiind urmatăde Universitatea din București, Universitatea „Transilvania” din Brașov și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Clasamentul este realizat de celebra revistă britanică Times Higher Education și a fost publicat începând cu anul 2004. El se realizează în fiecare an pe baza analizei a 5 domenii principale, în interiorul cărora sunt cumulați 13 indicatori de performanță, după cum urmează. 30 de procente din nota finală sunt acordate după studiul activității didactice a universității, care presupune numărul de titluri de doctor acordate, numărul de titulari care dețin titlul de doctor, recunoașterea academică, venitul instituțional raportat la numărul de cadre didactice și numărul de studenți la un cadru didactic. Un alt domeniu verificat de publicația britanică este reprezentat de activitatea de cercetare, cuprinzând numărul de publicații per cadru didactic, veniturile din cercetare și recunoașterea cercetării, domeniu care acordă tot 30%.  Numărul de citări reprezintă de asemenea un alt domeniu care adună tot 30% din punctaj. De importanță în acordarea punctajului este și internaționalizarea universității, luând în considerare ponderea cadrelor didactice din străinătate, coautorat internațional și ponderea studenților străini, domeniu marcat cu un procentaj de 7,5 din notare, alături de domeniul reprezentat de veniturile din contractele cu mediul economic, cu 2,5%.

Cea mai bună clasare a USV este în domeniul numărului de citări, unde se situează pe poziția 816 la nivel global, cu un scor de 52 raportat la media globală de 47,2, urmată de internaționalizare, unde ocupă poziția 1.149 la nivel global, cu un scor de 33,5 raportat la media globală de 42,1 și activitatea de cercetare, care o plasează pe locul 1.282 la nivel global, cu un scor de 12 raportat la media globală de 17.

Trebuie reamintit faptul că în primăvara acestui an Universitatea „Ștefan cel Mare”din Suceava (USV) a fost selectatăși într-un alt clasament mondial realizat de revista Times Higher Education(THE).  Este de vorba despre Impact Rankings, ediția 2022, top internațional în care au fost incluse primele 1.406 instituții de învățământ superior la nivel global, reprezentând 106 țări ori regiuni. Includerea în premieră  în aceste două prestigioase clasamente confirmă parcursul ascendent al universității sucevene, realizat prin eforturile susținute ale întregii comunități academice și îi certifică statutul de universitate de elită, atât la nivel național, cât și internațional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV a fost inclusă în premieră în clasamentul THE WUR 2023, ocupând a treia poziție la nivel național.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
USV a fost inclusă în premieră în clasamentul THE WUR 2023, ocupând a treia poziție la nivel național5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de Șalău cu sos de vin alb și cartofi natur Ingrediente- file de Șalău pentru o porție 200-250 gr.(se poate procura gata filetat)- ouă 2 buc.- sare, piper după gust- frișcă lichidă pentru gătit 100 gr.- cartofi albi pentru fiert 500 gr.- unt 50 gr.- verdeață (pătrunjel, mărar) Mod de... Citeşte