Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 241 (8158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Sancțiune

Plângere penală pentru distrugerea cuiburilor de ciori din curtea Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, făcută de Garda de Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ciorile sunt ocrotite de lege, de aceea Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-a ales cu plângere penală, făcută de Garda de Mediu, din cauză că a distrus cuiburile de ciori din curtea Spitalului Vechi. Comisarul-șef al Comisariatului Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu, Adriana Iordache, a declarat că acțiunea spitalului este infracțiune la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Comisarul-șef Adriana Iordache a declarat că în urma unui apel la Garda Națională de Mediu și a unei sesizări primite în luna mai a acestui an, cu privire la distrugerea cuiburilor de ciori, comisarii de mediu au mers la spital și au constatat că aspectele semnalate se confirmă. „În data de 13 mai 2022 în curtea spitalului a avut loc o acțiune de distrugere a cuiburilor de ciori, rezultând mai mulți pui de cioară, aflați în diverse stadii ale ciclului de dezvoltare, căzuți pe spațiul verde. O parte din puii de cioară au fost preluați de Asociația Casa lui Patrocle și relocați ulterior într-un sanctuar de păsări, la Sibiu”, a arătat Adriana Iordache. Ea a mai spus că ciorile au rămas fără cuiburi în urma unei acțiuni de toaletare a copacilor, efectuată de o firmă privată, la comanda Spitalului Județean.

Sesizarea penală făcută de Garda de Mediu a ajuns la Parchet, care a solicitat Poliției să facă cercetări. Fapta sesizată, de „deteriorare, distrugere și/ sau culegere intenționată a cuiburilor și/ sau ouălor din natură” pentru toate speciile de păsări, inclusiv migratoare, constituie infracțiune, conform OUG nr. 57/ 2007 privind regimul ariilor naturale protejate și este sancționată cu amendă sau cu închisoare.

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, miercuri dimineață, în conferință de presă, că unitatea medicală a fost amendată de poliție pentru că a distrus cuiburile de ciori din copacii din curte, dar ulterior publicării știrii informația a fost dezmințită de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul-șef Ionuț Epureanu. Acesta din urmă a afirmat că poliția nu are legislație în acest domeniu și nu a dat nici o amendă spitalului.

Doctorul Calancea a spus că reclamația a fost făcută de o persoană iubitoare de păsări, care a acuzat spitalul că a distrus cuiburile în perioada clocitului, afectând astfel populația de ciori. Întrebat cât a fost cuantumul amenzii plătite de spital, dr. Calancea a răspuns că nu își mai amintește.

Intenția conducerii spitalului a fost să reducă numărul de păsări care au cuiburi în copacii din curte și care prin mizerie și zgomot afectează atât pacienții, cât și vizitatorii acestora și personalul medical. Din cauza ciorilor băncile din curtea Spitalului Vechi sunt inutilizabile, fiind pline permanent de excrementele păsărilor. Managerul susține că personalul spitalului spală zilnic băncile, dar nu poate ține pasul cu zecile de ciori care au cuib în zonă. Aleile de sub copaci sunt de asemenea murdărite permanent de ciori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângere penală pentru distrugerea cuiburilor de ciori din curtea Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, făcută de Garda de Mediu.
 Vizualizări articol: 1865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Plângere penală pentru distrugerea cuiburilor de ciori din curtea Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, făcută de Garda de Mediu2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de Șalău cu sos de vin alb și cartofi natur Ingrediente- file de Șalău pentru o porție 200-250 gr.(se poate procura gata filetat)- ouă 2 buc.- sare, piper după gust- frișcă lichidă pentru gătit 100 gr.- cartofi albi pentru fiert 500 gr.- unt 50 gr.- verdeață (pătrunjel, mărar) Mod de... Citeşte