Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 241 (8158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Medicii vor plăti chirie 140, respectiv 180 de lei lunar pentru locuințele de serviciu de la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primii nouă chiriași ai locuințelor de serviciu pentru medici din blocul ANL construit în curtea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au primit, miercuri, cheile apartamentelor. Blocul are 30 de apartamente, dintre care 20 sunt cu trei camere și 10 cu două camere, dar deocamdată doar 9 au locatari. Chiria pe care o vor plăti lunar este de 140 de lei pentru apartamentele cu două camere și de 180 de lei pentru cele cu trei camere.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în conferință de presă, că au fost 10 solicitări, dar una a fost respinsă de comisia de repartizare a locuințelor de serviciu deoarece medicul respectiv nu era angajatul spitalului.

Având în vedere cererea redusă, președintele Consiliului Județean, instituția tutelară a spitalului, a fost întrebat dacă apartamentele pot fi închiriate și asistenților medicali, infirmierilor sau altor categorii de persoane care lucrează în spital, însă răspunsul a fost negativ. „Scopul a fost și rămâne să aducem medici tineri la Spitalul Județean Suceava. Noi așteptăm încă medici la UPU pentru că dintr-o schemă de 18 medici avem doar 8 locuri ocupate. Mai avem nevoie de medici la neurologie, neurochirurgie și alte discipline. E prioritizarea pe care o face conducerea spitalului județean, dar ne bucurăm că am reușit totuși să punem în funcțiune aceste apartamente și s-au semnat contractele de închiriere”, a declarat Flutur.

Acesta a afirmat că a fost o discuție în Consiliul Județean dacă să fie date apartamente și asistenților medicali și s-a ajuns la concluzia că acestea trebuie să rămână pentru medici pentru că sunt specialități încă insuficient acoperite - ATI, Boli infecțioase, UPU etc. și trebuie recrutați medici.

La rândul său, managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, și-a exprimat speranța că acordarea unei locuințe de serviciu va fi un element care va crește atractivitatea spitalului pentru tinerii medici. „Este un lucru extraordinar pentru Spitalul Județean, că poate acorda apartamente. Mă gândeam că la venirea mea în spital, în 2015, mi-aș fi dorit să am această posibilitate. Sesiunea de depunere a dosare este deschisă; orice cerere vine la un moment dat o vom analiza în consiliu și vom acorda aceste apartamente”, a spus doctorul Calancea.

Valoarea de investiție în blocul de locuințe pentru medici este de 6,5 milioane de lei din partea ANL și 1,7 milioane din partea Consiliului Județean Suceava, care a suportat cheltuielile de aducere a utilităților și de racordare la acestea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii vor plăti chirie 140, respectiv 180 de lei lunar pentru locuințele de serviciu de la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Medicii vor plăti chirie 140, respectiv 180 de lei lunar pentru locuințele de serviciu de la Spitalul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti File de Șalău cu sos de vin alb și cartofi natur Ingrediente- file de Șalău pentru o porție 200-250 gr.(se poate procura gata filetat)- ouă 2 buc.- sare, piper după gust- frișcă lichidă pentru gătit 100 gr.- cartofi albi pentru fiert 500 gr.- unt 50 gr.- verdeață (pătrunjel, mărar) Mod de... Citeşte