Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 233 (8150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Prioritate

Reparațiile capitale la principalele drumuri din municipiul Suceava se vor realiza cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre problemele cu care se confruntă cei mai mulți dintre șoferii care locuiesc sau tranzitează municipiul Suceava este legată de starea principalelor drumuri. Practic, dacă e să amintim doar drumul care leagă centrul municipiului de cartierul Burdujeni, Calea Unirii, sunt foarte multe zone unde șoseaua e pur și simplu vălurită. Chestionat pe marginea modernizării acestui drum, și nu numai, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care la rândul său este șofer și trece zilnic prin zonă, recunoaște că, într-adevăr, este o problemă, dar spune că aceasta se va rezolva în maxim doi ani. ”Drumul principal l-am făcut acum 11 ani, în 2011, cu fonduri europene. Ultimele veri au fost foarte călduroase și cu traficul greu care a trecut s-au făcut acele văluriri. Avem un nou proiect depus pe fonduri europene, pe sistematizarea traficului pe bulevardul principal, și în baza acestui proiect pe axa de mobilitate, pe POR, avem în vedere să turnăm din nou un strat de asfalt pe axele principale. Asta înseamnă intrarea din oraș, dinspre Fălticeni până spre Botoșani, George Enescu, Traian Vuia înspre Ițcani. Sunt prevăzute aceste lucruri și intenția noastră este să-l modernizăm tot pe fonduri europene”, a arătat Ion Lungu. Edilul Sucevei a mai precizat că până vor fi accesate fondurile europene pe axa de mobilitate POR, administrația locală va face reparații punctuale.

”Sperăm să se întâmple măcar anul viitor acest lucru, sunt proiecte europene care se mișcă greu, care nu sunt însă demarate la nivelul POR. De abia s-a semnat, în iulie, acordul de finanțare cu UE. Încă nu sunt ghidurile solicitantului, dar noi stăm în contact toată ziua cu ADR Nord Piatra Neamț și în scurt timp vom avea discuții la Piatra Neamț, cu directorul de acolo. Deocamdată, lucrurile nu sunt creionate la nivel de apeluri de proiecte, la nivel de ghidul solicitantului. Da, vom mai repara drumurile, dar reparația capitală tot pe fonduri europene va fi. Cred că valoarea totală va fi undeva la 10 milioane de euro, iar ca timp, ca să îmi iau o marjă, în doi ani de zile se poate întâmpla acest lucru”, a concluzionat primarul Ion Lungu.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reparațiile capitale la principalele drumuri din municipiul Suceava se vor realiza cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reparațiile capitale la principalele drumuri din municipiul Suceava se vor realiza cu fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei