Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 233 (8150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întâlnire online

Cântăreaţa Leonor Bolcatto, invitată miercuri la o acțiune organizată de Alianța Franceză din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianța Franceză din Suceava reîncepe miercuri, 5 octombrie 2022, la ora 18:00, seria manifestărilor organizateîn cadrul „După-amiezilor francofone” cu o nouă întâlnire online destinată promovării cântecului francez și francofon, „Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”.

Invitata lunii octombrie este tânăra cântăreaţă Leonor Bolcatto, „o voce dulce şi melodioasă”, care se exprimă cu sinceritate şi emoţie despre „poezia lucrurilor mărunte”, aşa cum afirmă Francis Panigada în cotidianul cântecului francez Nos Enchanteurs.

„Gurmandă de muzică şi de cuvinte”, Leonor Bolcatto şi-a construit identitatea artistică prin exersarea unei pluralităţi de stiluri: după un bacalaureat muzical, începe să studieze muzica tradiţională mongolă şi turcă, pentru a se specializa, în final, la Sorbona, în cadrul unui master despre muzica din nord-estul Argentinei. În paralel cu studiile, ea îşi lucrează vocea în cadrul diferitelor coruri de muzică clasică, ansamblului medieval şi celui de muzici tradiţionale de la Sorbona, dar şi al grupului de rock condus de Manu Rivière.

La 25 de ani, în cadrul unui atelier de formare, scrie şi interpretează primul său cântec, moment care marchează debutul său de compozitoare şi interpretă. Susţine primul concert solo în 2016 şi se lansează în industria cântăreţilor independenţi prin recitaluri de tip café-concert. Printre melodiile sale cele mai cunoscute amintim Les allumeuses d’étoiles, Ma reine, ma sorcière, Serre-moi, Mamie etc.

Organizatorii  au spus că întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon o artistă feminină şi feministă, nostalgică şi revoltată, pe care vă invităm să o descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist.

Activitatea „După-amiezi francofone”, concepută sub forma unui interviu cu un interpret/ă francofon/ă, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze online – On allume les étoiles/Aprindem stelele. Pasionat de muzica franceză, Frederic Castel a organizat deja numeroase concerte în cadrul asociației Chants de Goutières din Chaumont și este responsabil cu organizarea festivalurilor de muzică care au loc la Troyes, în regiunea Champagne.

Linkul de participare la această întâlnire online este https://meet.google.com/dwv-wucw-pao şi este disponibil atât pe adresa de Facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântăreaţa Leonor Bolcatto, invitată miercuri la o acțiune organizată de Alianța Franceză din Suceava.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cântăreaţa Leonor Bolcatto, invitată miercuri la o acțiune organizată de Alianța Franceză din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei