Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 231 (8148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

Circa 3.000 dintre cei peste 400.000 de suceveni sub 40 de ani au preluat iodura de potasiu recomandată în caz de incident nuclear

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O foarte mică parte din populația eligibilă pentru administrarea tabletelor de iodură de potasiu, recomandată în caz de incident nuclear, a intrat în posesia pastilelor. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Olivia Ioana Vlad, a declarat că în cursul lunii august de la farmaciile din județ au preluat tabletele de iodură de potasiu, în dozele recomandate pentru fiecare categorie de vârstă, 2.982 de persoane. Este vorba despre 4.994 de pastile.  Directoarea DSP Suceava a declarat că, potrivit Institutului Naţional de Statistică, populația după domiciliu în județul Suceava la 1 ianuarie 2022, cu vârstă 0-40 ani, este de 403.818 de persoane.

Numărul de persoane către care s-au distribuit tabletele în luna septembrie va fi comunicat după data de 5 octombrie a.c..

Tabletele sunt distribuite în 25 de farmacii Catena, Dr. Max, Help Net și Sensiblu, în municipiile Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei și în orașul Siret.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică, recomandată pentru fiecare categorie de vârstă. Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear. Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.

Potrivit Ministerului Sănătății, pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, oamenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze rețeta în baza căreia li se vor elibera pastile în farmacii, gratuit. Medicii de familie au fost instruiți și cum trebuie să procedeze în cazul persoanelor din categoria de vârstă eligibilă care care nu sunt înscrise la un medic de familie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 3.000 dintre cei peste 400.000 de suceveni sub 40 de ani au preluat iodura de potasiu recomandată în caz de incident nuclear.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 3.000 dintre cei peste 400.000 de suceveni sub 40 de ani au preluat iodura de potasiu recomandată în caz de incident nuclear0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei