Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 230 (8147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Vasile Palaghiu a primit în cadru festiv titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, care este marcată an de an pe data de 1 octombrie, a fost serbată în avans cu două zile la Suceava. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean al persoanelor vârstnice din Suceava, iar maestru de ceremonii a fost președintele acestei structuri, Vasile Palaghiu. Acesta le-a vorbit pensionarilor prezenți în sală, dar și invitaților, amintind că în cei doi ani de pandemie numărul pensionarilor din județ a scăzut cu aproximativ 5.000, iar acum sunt în tot județul Suceava 143.000 de pensionari. ”Suntem de părere că vârstnicii trebuie să fie utili pentru societate și nu o povară. Pentru asta trebuie ca instituțiile statului să se implice mai activ în sprijinirea concretă a celor care au nevoie de ajutor. Un exemplu este programarea pentru analize medicale, care se face la câteva luni, timp în care un pensionar poate nici nu mai este în viață. Concernele farmaceutice sunt altele care îi tratează cu dispreț pe oamenii vârstnici și au înlocuit medicamentele ieftine și eficiente cu altele scumpe și tot mai puțin eficiente”,  a arătat Vasile Palaghiu. Acesta a cerut în numele pensionarilor pe care îi reprezintă o protecție socială sporită și nu doar promisiuni care nu sunt onorate.

Singurul parlamentar prezent la eveniment, deputatul Mirela Adomnicăi, i-a amintit că punctul de pensie s-a indexat deja, iar de la 1 ianuarie 2023 se preconizează o nouă creștere, cu 10%.

Și subprefectul Florin Sinescu a arătat că problemele pensionarilor sunt în atenția Prefecturii Suceava și că instituția pe care o reprezintă va acorda tot sprijinul.

Primarul Ion Lungu a precizat că are un respect deosebit pentru vârstnici, deși aceștia ”au fost o generație de sacrificiu în trecut și, din păcate, sunt în aceeași situație și acum”. Edilul Sucevei a mai spus că se fac toate eforturile pentru a se putea acorda ajutoare sociale de urgență, iar iarna care vine va fi un test major.

La final, primarul i-a acordat în mod oficial titlul de cetățean de onoare lui Vasile Palaghiu pentru cartea pe care acesta tocmai a finalizat-o în acest an și a tipărit-o cu ajutorul administrației locale. Este vorba de cartea intitulată ”Trecător prin porțile feroviare sucevene”, una de referință în domeniu. Are peste 1.000 de pagini, iar pentru a o finaliza autorul a muncit nu mai puțin de 13 ani. Monografia este și bogat ilustrată și cuprinde imagini din mai multe stații de cale ferată din județ, nume și fotografii ale unor persoane care au slujit de-a lungul anilor, dar și întâmplări amuzante din birourile, și nu numai, ale gărilor sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Palaghiu a primit în cadru festiv titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vasile Palaghiu a primit în cadru festiv titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei