Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 229 (8146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

30 septembrie

Sucevenii curioși, pasionați de știință, sunt așteptați vineri, la Noaptea Cercetătorilor Europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 30 septembrie 2022, Suceava organizează, alături de alte 25 orașe din țară, Noaptea Cercetătorilor Europeni, evenimentul despre știință și cercetare la care își dau întâlnire cei mai prietenoși și entuziaști cercetători cu toți pasionații de știință.

Anul acesta, știința iese în stradă în 26 orașe din România, oferindu-le participanților o experiență de neuitat, condimentată cu cele mai trăsnite experimente, prezentări ale celor mai inovative proiecte, jocuri, concursuri și multe surprize.

La Suceava, evenimentul are loc pe platoul din fața Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), de la ora 16.00.

Cele mai premiate invenții vor fi la îndemâna vizitatorilor, publicul având ocazia să afle rezultatele muncii de cercetare desfășurate în muzee, universități și institute din România.

„30 Septembrie – o zi potrivită pentru știință! Publicul curios și dornic de cunoaștere este invitat să exploreze lumea științei împreună cu cercetătorii. Noaptea Cercetătorilor Europeni este evenimentul care îi aduce împreună pe cercetători și publicul larg și le dă posibilitatea să interacționeze direct, să învețe unii de la ceilalți și, de ce nu, să formeze noi echipe de lucru sau noi ipoteze științifice la care vor lucra în viitor.

Prin acest eveniment, ne propunem, pe de o parte, să facilităm expunerea publică a cercetătorilor și a rezultatelor muncii lor, să le creăm mediul propice pentru a împărtăși cu vizitatorii câte ceva din experiențele lor profesionale și personale. Pe de altă parte, vrem să dăm ocazia publicului de a cunoaște oamenii din spatele cercetătorilor, de a le arăta că cercetătorii sunt oameni obișnuiți cu meserii extraordinare și că munca oamenilor de știință are un impact uriaș asupra vieții cotidiene. Ceea ce ne bucură enorm este faptul că an de an reușim, în urma acestor câtorva ore de interacțiune, să inspirăm viitoarele generații de cercetători și să facem cunoscută și recunoscută munca oamenilor de știință”, transmit organizatorii.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1,5 milioane vizitatori, care au ocazia să interacționeze cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 se organizează în 25 țări, iar peste 400 orașe vor fi gazda evenimentului ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii curioși, pasionați de știință, sunt așteptați vineri, la Noaptea Cercetătorilor Europeni.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii curioși, pasionați de știință, sunt așteptați vineri, la Noaptea Cercetătorilor Europeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Storceag de sturion Ingrediente:Supă rezultată de la 2-3 kg din tacâmuri de peşteSturion ( Păstrugă, Nisetru)1,5 kgȚelină, păstârnac, morcov, ardei gras alb, ceapă, cartofi, smântână dulce (32%) 0,5 kgZeama de la 2-3 lămâiMărar proaspăt și... Citeşte